SUKOB CIVILIZACIJA

RUSI PRIZNALI DA SU NESPREMNI ZA BORBU PROTIV IZVANZEMALJACA 'Imamo dovoljno problema na Zemlji'

 YouTube

Rusija je objavila kako njezine "svemirske postrojbe", kako popularno još uvijek zovu Ruske zračne obrambene snage (VKO), nisu spremne za moguću invaziju vanzemaljaca niti za borbu s njima.

Russia Today je izvjestila o tiskovnoj konferenciji u Kontrolnom centru za svemirske susutave u Moskvi na kojoj je zamjenik direktora centra Sergej Berzehnoj upitan u kojoj mjeri Rusija može odgovoriti na mogući izazov napada vanzemaljaca.

"Za sada nismo sposobni za to. Nismo spremni za borbu za izvanzemaljskim civilizacijama. Ali, to niti nije zadatak našeg Centra. Imamo dovoljno problema na Zemlji i oko nje", iskreno je odogovrio Berezhnoj.

Ruske Svemirske postrojbe oformljene su 1992., a 2011. promijenile su ime u Ruske zračne obrambene snage. Odgovorni su za obranu protiv napada iz zraka, a jedan od njihovih zadataka je i nadziranje svemira i prevencija mogućih prijetnji iz njega za Rusku Federaciju.

Russia Today, kako su izvjestili zapadni mediji, u istom je prilogu "smirio" svoje gledatelje i poručio im kako Rusija sigurno ima tehnologiju kojom može odogovriti na sve prijetnje iz svemira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 02:47