VAKCINA ZA KORONU

Rusi proizveli prvu seriju ‘Sputnika V‘ za civilnu upotrebu, evo tko će prvi dobiti cjepivo

Ministarstvo zdravstva Rusije je priopćilo da je cjepivo protiv koronavirusa ‘Sputnjik V‘ prošla testove u laboratorijima
Ilustracija/cijepljenje
 -/Sputnik/Profimedia

Ruske vlasti tvrde da je ta zemlja proizvela prvu seriju cjepiva 'Sputnik V' za civilnu upotrebu, a distribucija u regijama diljem zemlje očekuje se uskoro.

Ministarstvo zdravstva Rusije je priopćilo da je cjepivo protiv koronavirusa 'Sputnjik V', koje je razvio Institut za epidemiologiju i mikrobiologiju "Gamaleja", prošla testove u laboratorijima Federalne službe za nadzor zdravstvene zaštite i da je proizvedena za civilnu upotrebu.

Ranije je ruski ministar zdravlja Mihail Muraško objasnio da proizvodnja cjepiva za civilnu upotrebu u ovoj fazi znači da će biti cijepljeni građani iz visokorizičnih grupa, točnije medicinsko osoblje i nastavnici, kao i da će cijepljene biti provedeno istovremeno kada i posljednja faza kliničkih ispitivanja.

Rusija je 11. kolovoza postala prva zemlja na svijetu koja je registrirala cjepivo protiv koronavirusa. 'Sputnik V' je prošao dvije faze kliničkih ispitivanja u lipnju i srpnju, a posljednja, treća faza bit će provedena nakon registracije cjepiva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:02