U ZONI SVO-a

Rusi se javili nakon što je objavljeno da je Zelenski bio u Bahmutu: ‘I Putin je bio na ratištu‘

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov potvrdio je za Rossiyskaya Gazeta da je Putin bio u zoni SVO-a

Vladimir Putin

 AFP

Ruski predsjednik Vladimir Putin navodno je prvi put posjetio ratnu zonu. Kremlj je objavio da je Putin 16. prosinca posjetio zajedničko sjedište ogranaka oružanih snaga uključenih u "specijalnu vojnu operaciju" (SVO) te je tamo održao sastanak pod visokim zapovjedništvom ruske vojske.

Prema analizi Agencije, nezavisnog ruskog medija specijaliziranog za istraživačko novinarstvo, sastanak je održan u sjedištu Južnog vojnog okruga koji se nalazi u Rostovu na Donu.

"Ako konkretno govorimo o posjetu zoni specijalne vojne operacije, onda je, naravno, iznimno važno da vrhovni zapovjednik oružanih snaga nije samo čuo za situaciju i razgovarao o nečemu, nego je osobno razgovarao sa svim zapovjednicima i osobno slušao svakoga od njih", rekao je zastupnik u Dumi i umirovljeni general-pukovnik Andrej Gurulev u radijskoj emisiji "Full Contact" propagandista Kremlja Vladimira Solovjova.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov potvrdio je za Rossiyskaya Gazeta da je Putin bio u zoni SVO-a i razgovarao sa zapovjednicima tamošnjih trupa. Informacija da je Putin prvi put obišao borbenu zonu pojavila se isti dan kada su mediji objavili da je Volodimir Zelenski posjetio Bahmut na prvoj liniji fronte.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:52