TVRDE UKRAJINCI

Rusi suspendirali slanje novih jedinica na ratište? ‘Čak im i dragovoljci okreću leđa‘

‘Situacija se pogoršava zbog općeg odnosa prema vlastitim ranjenicima‘, tvrdi Glavni stožer oružanih snaga Ukrajine

Vladimir Putin, ruska vojska

 Afp/

Vojno zapovjedništvo Ruske federacije prestalo je slati nove jedinice u Ukrajinu nakon dramatične ukrajinske protuofenzive koja je preoblikovala rat i ostavila Moskvu uzdrmanu, priopćio je u ponedjeljak Glavni stožer oružanih snaga Ukrajine, a prenosi Guardian.

- Vojno zapovjedništvo Ruske federacije obustavilo je slanje novih, već formiranih jedinica na teritorij Ukrajine - stoji u objavi dužnosnika na Facebook stranici Glavnog stožera.

- Trenutna situacija na ratištu i nepovjerenje prema višem zapovjedništvu natjerali su velik broj dragovoljaca da kategorički odbiju mogućnost služenja u borbenim uvjetima - navodi se u priopćenju.

- Na situaciju utječu podaci o stvarnom broju poginulih, a ne uzimaju se u obzir gubici privatnih vojnih tvrtki i mobiliziranih s privremeno okupiranih područja. Situacija se pogoršava zbog općeg odnosa prema vlastitim ranjenicima. Konkretno, u ruskim bolnicama dijagnoze i priroda borbenih ozljeda namjerno su pojednostavljeni i ne daje se vrijeme za rehabilitaciju kako bi se vojnici brzo vratili u zonu borbenih djelovanja - naglaševa se u priopćenju.

Ovu informaciju nije bilo moguće potvrditi, a Kremlj tek treba odgovoriti na najnovije informacije koje su plasirali Ukrajinci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:14