NAJMANJE 20 MRTVIH

Rusija bijesna zbog masakra u Donjecku, u Kijevu imaju nešto drugačiju verziju priče

Konašenkov je rekao je da su ukrajinski ‘nacionalisti‘ raketom ‘Točka U‘, čiji je domet 120 km, gađali središte Donjecka te je poginulo 20 civila

Donjeck

Službeni predstavnik ruskog ministarstva obrane general Igor Konašenkov rekao je da su ukrajinski "nacionalisti" raketom "Točka U", čiji je domet 120 km, gađali središte Donjecka te je poginulo 20 civila, a 28 je ranjeno.

Konašenkov se pozvao na izvješće predsjednika tzv. Donjecke narodne republike Denisa Pušilina, paradržavne tvorevine na istoku Ukrajine, koju je Vladimir Putin priznao samo dan prije početka agresije na Ukrajinu.

General Konašenkov kaže da je riječ o kasetnoj bombi čija je uporaba zabranjena te da je riječ o činu ratnog zločina i "potvrde nacističkog režima koji vlada u Kijevu".

Prema Konašenkovu, raketa je lansirana s područja oko gradića Krasnoarmejsk, na sjeverozapadu zemlje. Ruska televizija pokazala je snimke mjesta eksplozije na kojem se vidi nekoliko mrtvih tijela na ulici i zapaljeni automobili.

No, s obzirom na to da ruska strana tvrdi da je praktički "oslobodila" cijelo područje Donjecke republike, pojavila se sumnja o insceniranom "samonapadu" kako bi se prikrio ili skrenula pozornost s nedavnih napada na rodilište u Mariupolju te jutrošnjeg granatiranja stambenih zgrada u Kijevu i Harkivu, gdje je također bilo civilnih žrtava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. ožujak 2024 15:38