PUTIN NE POSUSTAJE

Rusija izvela nove udare dronovima i raketama diljem Ukrajine

Ukrajinski sustavi protuzračne obrane uništili su tijekom noći četiri od osam bespilotnih letjelica koje je lansirala Rusija

Ilustracija, napad na Harkiv

 Sergey Bobok/Afp

Rusija je pokrenula napade bespilotnim letjelicama i projektilima na ključnu infrastrukturu i civilne ciljeve diljem Ukrajine, priopćile su kijevske zračne snage u nedjelju.

Preliminarne informacije nisu pokazale da je u napadima bilo žrtava, objavile su zračne snage u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Rusija i Ukrajina su zadnjih mjeseci pojačale međusobne zračne napade, ciljajući na ključnu vojnu, energetsku i prometnu infrastrukturu.

Zračne snage su priopćile da je Rusija napala središnju regiju Poltave s dvije balističke rakete ispaljene iz balističkog raketnog sustava Iskander i tri rakete zemlja-zrak ispaljene iznad regije Donjecka na istoku.

Filip Pronin, guverner regije Poltave, napisao je na Telegramu da je napadnuta industrijska lokacija u gradu Kremenčuku, izazvavši požar.

Slike objavljene na društvenim mrežama pokazuju kako se vatrogasci bore s požarom.

Jugoistočnije u regiji Zaporižja, guverner Juri Malaško rekao je da je infrastruktura pogođena u napadu dronom.

Malaško nije naveo detalje o šteti ili žrtvama.

Ukrajinski sustavi protuzračne obrane uništili su tijekom noći četiri od osam bespilotnih letjelica koje je lansirala Rusija, objavile su zračne snage.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. srpanj 2024 04:28