PROBLEMI U ODNOSIMA

Rusija kaže da je američko odbijanje razgovora Putina i Bidena propuštena prilika

Propuštena je još jedna prilika za traženje izlaza iz slijepe ulice u rusko-američkim odnosima, poručuju iz Rusije
 Sharifulin Valery/Tass/Profimedia

Rusija je u ponedjeljak izjavila da je američko odbijanje organizacije online razgovora između Vladimira Putina i Joea Bidena - nakon što je američki predsjednik rekao da vjeruje da je njegov ruski kolega ubojica - ozbiljna propuštena prilika.

Putin je prošli tjedan rekao da bi on i Biden trebali održati takve razgovore sljedećih dana nakon što su diplomatske veze potonule na novu razinu nakon hladnog rata, nakon Bidenovih komentara u intervjuu za ABC.

"Sa žaljenjem primjećujemo da američka strana nije podržala (Putinov) prijedlog za održavanje razgovora s američkim predsjednikom Bidenom ... kako bi se razgovaralo o problemima u bilateralnim odnosima, kao i o temi strateške (nuklearne) stabilnosti", priopćilo je ministarstvo.

"Propuštena je još jedna prilika za traženje izlaza iz slijepe ulice u rusko-američkim odnosima koje je izazvao Washington. Odgovornost za to u potpunosti snose Sjedinjene Države", navodi se.

Ruski veleposlanik u Sjedinjenim Državama Anatolij Antonov doputovao je u nedjelju u Moskvu na razgovore o načinu rješavanja američko-ruskih odnosa nakon što ga je Moskva opozvala na razgovore.

U ponedjeljak je Antonov primijećen kako napušta zgradu ministarstva vanjskih poslova, ali nije htio ništa komentirati, izvijestila je novinska agencija TASS.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:17