ZABRANA RADA

Rusija kaže da je usporila širenje pandemije, ali broj umrlih je rekordan

Sve osim nekoliko od 80 ruskih regija prekinule su suspenziju rada na radnom mjestu koja je trajala od 30. listopada do 7. studenoga.

Ilustracija, pacijent na bolničkom covid odjelu

 Sergei Supinsky/AFP

Rusija je objavila da je prekid rada na nacionalnoj razini koji je završio ovaj tjedan pomogao da se uspori širenje zaraze korona virusom, iako je u utorak prijavljen najveći broj umrlih na dnevnoj osnovi do sada.

Sve osim nekoliko ruskih regija, kojih je više od 80, u ponedjeljak su prekinule suspenziju rada na radnom mjestu koja je trajala od 30. listopada do 7. studenoga po nalogu predsjednika Vladimira Putina, što je bila najstroža nacionalna mjera od početka pandemije.

Ministar zdravlja rekao je u utorak na sastanku vlade da je protekli tjedan usporeno povećanje broja pacijenata na liječenju prvi put od početka kolovoza, iako je ono i dalje "prilično visoko".

"Smanjenje je bez sumnje posljedica... neradnih dana, regionalnih mjera. Te mjere okrenule su trend i dobro je da je pet regija odlučilo produljiti taj režim", rekao je ministar Mihail Muraško.

Dodao je da je 1,36 milijuna ljudi pod liječničkim nadzorom ili na liječenju zbog covida-19.

Vlada je u utorak prijavila rekordan broj umrlih na dnevnoj osnovi - 1.211 te 39.160 novozaraženih, dok je u subotu bilo 41.335 novozaraženih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:14