‘POTIČE NA NASILJE‘

Rusija od ponedjeljka ograničava pristup Instagramu: ‘To je ekstremistička organizacija‘

Prošli tjedan blokirala je Facebook zbog odluke kalifornijske grupe da zabrani medije bliske vlasti kao što su RT i Sputnik u Europi
 Andre M. Chang/Zuma Press/Profimedia

Rusija je u petak objavila da će ograničiti pristup Instagramu optužujući tu društvenu mrežu da širi pozive na nasilje nad Rusima koji su povezani sa sukobom u Ukrajini.

Tužitelji su ranije zatražili od ruskog suda da označi matičnu tvrtku Instagrama i Facebooka, Meta Platforms, kao "ekstremističku organizaciju", prenio je u petak Interfax, dan nakon je kompanija najavila da će dopustiti pozive na nasilje protiv ruskog vodstva i vojske.

Ruski telekom regulator Roskomnadzor objavio je da će pristup Instagramu biti ograničen od ponedjeljka kako bi se omogućilo korisnicima da u međuvremenu prebace podatke na druge društvene mreže.

Meta je u četvrtak objavila da će dopustiti iznimke od svojih pravila o poticanju na nasilje i mržnju i da neće uklanjati neprijateljske poruke protiv ruske vojske i vodstva.

"I dalje ne dopuštamo vjerodostojne pozive na nasilje protiv ruskih civila", naglasio je glasnogovornik Mete Andy Stone.

Rusija je već prošli tjedan blokirala Facebook na svojem teritoriju zbog odluke kalifornijske grupe da zabrani medije bliske vlasti kao što su RT i Sputnik u Europi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. lipanj 2022 14:37