HAKERSKI NAPADI

Rusija odbacuje američke i britanske optužbe da želi sabotirati OI i POI u Tokiju

Velika Britanija je u objavila da Rusija pokušava cyber-napadima poremetiti odvijanje Olimpijskih i Paraolimpijskih igara
 Charly Triballeau/AFP

Rusija je u utorak odlučno odbacila američke i britanske tvrdnje da je njena obavještajna služba pokrenula seriju zlonamjernih cyber napada na Japan koji imaju za cilj, između ostalog, sabotiranje olimpijskih i paraolimpijskih igara u Tokiju.

Velika Britanija je u ponedjeljak objavila da ruska vojna obavještajna služba (GRU) pokušava zlonamjernim cyber-napadima poremetiti odvijanje Olimpijskih i Paraolimpijskih igara sljedeće godine u Tokiju.

Britanski dužnosnici su rekli da je jedinica 74455 ruske vojne obavještajne agencije GRU provela operacije "cyber izviđanja" protiv organizatora igara, dobavljača logistike i sponzora.

Ruska novinska agencija RIA je objavila, pozivajući se na službeni izvor u ruskom veleposlanstvu u Washingtonu, sabotiranje da Moskva odlučno odbacuje optužbe.

"Potpuno je očigledno da puštanje takvih informacija nema ništa zajedničko sa stvarnosti i da im je cilj jačanje anti-ruskog raspoloženja u SAD-u i lova na špijune", izjavio je neimenovani izvor u ruskom veleposlanstvu u Moskvi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. prosinac 2022 06:40