StoryEditor
TEŠKA SITUACIJA

RUSIJA SE SPREMA NA NAJGORE Broj zaraženih raste eksponencijalno, ukupno ih je više od 87.000, iz Kremlja otkrili kad očekuju vrhunac epidemije

 Dimitar DILKOFF / AFP

Rusija očekuje vrhunac epidemije novog koronavirusa za tri tjedna, izjavio je glasnogovornik predsjednika Vladimira Putina u intervjuu objavljenom u ponedjeljak.

"Do sredine svibnja već bi trebali doći do platoa. Nakon toga, u prvom ljetnom mjesecu (lipnju) trebalo bi biti bolje", rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov za novine Argumenti i Fakti.

U Rusiji je više od 87.000 zaraženih. Budući da je zabilježen eksponencijalni rast zadnjih tjedana, ruske vlasti su uvele stroge mjere karantene diljem zemlje.

Ruska vojska je identificirala gotovo 900 slučajeva novog koronavirusa u svojim redovima, javili su u nedjelju državni mediji pozivajući se na ministarstvo obrane.

Samo četiri su u kritičnom stanju, navodi se u tom izvješću.

Dok je broj zaraženih u Rusiji jedan od najviših u svijetu, umrlih je relativno malo, u ponedjeljak je bilo gotovo 800, po službenim podacima.

Rusija je provela više od 3 milijuna testova.

Peskov je rekao da je pred zemljom razdoblje puno izazova u kojem će svi građani morati poduzeti velike napore kako bi sanirali posljedice koje je epidemija ostavila na njihov život.

Vlada će pomoći građanima, dodao je on, i to već i čini, istakao je glasnogovornik Kremlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2020 19:13