DVOSJEKLI MAČ

Rusija upozorava SAD: ‘Prešli ste sve granice. Američka zabrana uvoza naše nafte imat će globalne posljedice‘

Američki predsjednik Joe Biden u utorak je objavio američki embargo na uvoz nafte i plina iz Rusije, pojačavajući pritisak na Moskvu

Rusko veleposlanstvo u Washingtonu

 Bryan Olin Dozier/AFP

Moskva je kritizirala odluku SAD-a o uvođenju opće zabrane uvoza ruske sirove nafte i upozorila kako bi to moglo imati globalne posljedice.

"Pritisak američkih sankcija na Rusiju odavno je prešao sve granice političkog i ekonomskog smisla", napisalo je rusko veleposlanstvo u Washingtonu na svojoj Facebook stranici.

"Kao i obično, Sjedinjene Države ne razmišljaju o činjenici da su ograničenja uvijek dvosjekli mač", navelo je veleposlanstvo.

U priopćenju je dodalo kako je "očito da će odbijanje naših resursa dovesti do značajnih fluktuacija na globalnim energetskim tržištima", što će negativno utjecati na interese tvrtki i potrošača, prvenstveno u samim Sjedinjenim Državama.

Veleposlanstvo je naglasilo kako "Rusija ima varijante kamo preusmjeriti svoje visokokvalitetne i konkurentne proizvode."

Američki predsjednik Joe Biden u utorak je objavio američki embargo na uvoz nafte i plina iz Rusije, pojačavajući pritisak na Moskvu u znak odmazde za invaziju Ukrajine. Rekao je kako je tu odluku donio u konzultacijama sa saveznicima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2022 18:07