ZABRANJEN ULAZAK

Rusija zabranila ulazak braći i sestri Joea Bidena, na crnoj listi završio i Bernie Sanders

Moskva ih optužuje da su "umiješani u promicanje rusofobne kampanje i podupiranje režima u Kijevu", navodi se u priopćenju.

Vladimir Putin

 Sergei Bobylyov/Afp

Rusija je u petak objavila da će zabraniti ulazak na svoj teritorij za 200 Amerikanaca, uključujući dva brata i sestru predsjednika Joea Bidena, kao i njegovu glasnogovornicu Karine Jean-Pierre, kao odgovor na američke sankcije protiv Moskve.

Ova odluka donesena je "kao odgovor na sve šire sankcije administracije Joea Bidena, ne samo protiv ruskih dužnosnika (...), nego i svih onih koji se iz ovog ili onog razloga ne sviđaju Washingtonu", navodi rusko ministarstvo vanjskih poslova u priopćenju.

Među onima kojima je zabranjen ulazak u Rusiju su James Brian Biden i Francis William Biden, dvojica braće američkog predsjednika, kao i njihova sestra Valerie Biden Owens.

Na listi su i nezavisni senator iz Vermonta Bernie Sanders, koji je oštro kritizirao rusku ofenzivu u Ukrajini pokrenutu 24. veljače, te političari i članovi administracije američkog predsjednika.

Moskva ih optužuje da su "umiješani u promicanje rusofobne kampanje i podupiranje režima u Kijevu", navodi se u priopćenju.

Rusija je krajem lipnja objavila da će supruzi i kćeri američkog predsjednika zabraniti ulazak na svoje područje, nakon što je Washington sankcionirao članove obitelji Vladimira Putina - njegove dvije kćeri, ali i samog ruskog predsjednika.

Bidenu je također zabranjen ulazak u Rusiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. svibanj 2023 01:16