StoryEditor
SPUTNIK V

Rusija započinje s proizvodnjom prve serije cjepiva protiv Covida-19, dio znanstvenika zabrinut

Predsjednik Vladimir Putin uvjerava da je cjepivo sigurno, da je njime cijepljena njegova kći te da se nakon cijepljenja dobro osjećala
TOPSHOT - This handout picture taken on August 6, 2020 and provided by the Russian Direct Investment Fund shows the vaccine against the coronavirus disease, developed by the Gamaleya Research Institute of Epidemiology and Microbiology. (Photo by Handout/Russian Direct Investment Fund/AFP)/RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT ”AFP PHOTO/Russian Direct Investment Fund/Handout ” - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
 Handout

Rusija započinje proizvodnju prve serije svojega novog cjepiva protiv Covida-19, objavila je u subotu novinska agencija Interfax, pozivajući se na ministarstvo zdravstva.

Rusko cjepivo protiv koronavirusa prvo je koje ide u proizvodnju, ali neki ruski znanstvenici izjavili su kako strahuju da s ovako brzim odobrenjem regulatora Moskva želi staviti nacionalni ugled ispred sigurnosti.

Rusko cjepivo bit će odobreno prije uobičajenih ispitivanja koja se provode na tisućama ljudi, a poznata su kao faza III.

Ta je faza ključna da bi cjepivo dobilo zeleno svjetlo regulatora.

Cjepivo "Sputnik V" nazvano je po prvome satelitu koji je Sovjetski Savez lansirao 1957. i tek treba proći završnu fazu ispitivanja.

Predsjednik Vladimir Putin javnost uvjerava da je cjepivo sigurno te da je njime cijepljena jedna od njegovih kćeri te da se nakon cijepljenja dobro osjećala.

Interfax prenosi da je moskovski institut Gamaleja, koji je razvio cjepivo, ranije najavio kako će Rusija do prosinca ili siječnja mjesečno proizvoditi oko 5 milijuna doza novog cjepiva, objavio je Interfax.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. kolovoz 2020 15:41