BIZARNA ZAVJERA

Ruska domina-bjegunka svoju dvojnicu pokušala je ubiti tortom od sira, ide u zatvor na 21 godinu: ‘Ekstremno je opasna‘

Okružna tužiteljica ju je nazvala nemilosrdnom i proračunatom prevaranticom

Viktoria Nasirova i Olga Tsvik

 /Facebook

Ruskinja Viktorija Nasirova osuđena na 21 godinu zatvora jer je pokušala ubiti svoju dvojnicu u bizarnoj zavjeri oko krađe identiteta u New Yorku.

Svojoj kozmetičarki Olgi Cvik 28. kolovoza 2016. dala je krišku otrovane torte od sira prije nego što joj je ukrala putovnicu i radnu dozvolu.

Kad je saznala presudu, Nasirova (47) je uputila psovku sucu na sudu u Queensu.

Okružna tužiteljica Melinda Katz ju je nazvala "nemilosrdnom i proračunatom prevaranticom" i kazala kako Nasirova "ide u zatvor na dugo vremena zbog pokušaja ubojstva iz koristoljublja."

Porota je čula da je Nasirova na dan pokušaja ubojstva otišla u kuću Olge Cvik s kutijom torte od sira - sama je pojela dva komada, a treću, otrovnu krišku ponudila je tada 35-godišnjoj žrtvi.

Kozmetičarka je počela povraćati i otišao leći. Imala je halucinacije i umalo doživjela srčani udar.

Njezin prijatelj pronašao ju je sljedećeg dana bez svijesti, a Nasirova joj je odjeću je promijenila u čipkasto donje rublje i tablete razbacala po podu da izgleda kao da si je Cvik pokušala oduzeti život.

Kad se Cvik konačno iz bolnice vratila kući, shvatila je da su joj nestale ukrajinska putovnica i američka radna dozvola, kao i nakit u vrijednosti od oko 4000 dolara.

U to vrijeme gospođa Cvik i Nasirova izgledale su prilično slično - obje su imale tamnu kosu i sličan ten te su govorile ruski.

Fenazepam, snažan sedativ, otkriven je u ostacima torte od sira, a potvrđeno je da su tablete koje su bile razbacane po podu ista droga.

Sudac Vrhovnog suda Queens Kenneth Holder, prema New York Postu, opisao je Nasirovu u srijedu kao "ekstremno opasnu ženu" koja je smislila "đavolski" plan.

Nakon izlaska iz zatvora bit će pod nadzorom suda pet godina, odredio je također sudac.

Žrtvi je bilo dopušteno govoriti na sudu prije nego što je pročitana presuda.

"Bilo joj je lako ukrasti. Bilo joj je lako ubiti", rekla je, prenosi Post.

Ovo nije bio prvi put da je Nasirova upala u probleme sa zakonom.

Interpol je 2015. za njom raspisao tjeralicu zbog ubojstva žene u Rusiji godinu dana ranije. Optužena je za ubojstvo susjede i krađu njezine životne ušteđevine.

Nasirova, za koju američki mediji izvještavaju da je bivša domina, također je optužena da je drogirala i pljačkala muškarce koje je upoznala na web stranicama za upoznavanje.

Njezini zločini – i navodni i osuđeni – bili su tema dokumentarnog filma CBS-ove istraživačke emisije 48 sati 2017. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:06