PRAVAC - UKRAJINA?

Ruska vojska ovakav dan ne pamti: Pomahnitali narednik pobio šest suboraca i nestao

Galuško je rodom iz ukrajinskog Harkiva, ali prije rata se preselio u Belgorod gdje je završio u zatvoru

Jurij Galuško

 X Screenshot/

Ruski narednik Jurij Galuško pobio je šest svojih suboraca u ubilačkom pohodu kakav se ne pamti u ruskoj vojsci. Međutim, kada se tu doda činjenica da je Galuško jedan od onih boraca koji je pomilovan i pušten iz ruskog zatvora da bi se borio u Ukrajini, takva vijest možda i ne iznenađuje.

Uoči rata, Kremlj se odlučio na očajnički potez, ‘pretresao‘ ruske zatvore i 100.000 opasnih kriminalaca poslao na front u Ukrajini. Oni koji su preživjeli, za nagradu su dobili slobodu. Stoga ne iznenađuje da se diljem Rusije povećao broj ubojstava, silovanja i ostalih kriminalnih aktivnosti.

Međutim, do sada nije zabilježeno da je netko od tih kriminalaca radio probleme u samoj vojsci. Vijest o masakru na području Aleksandrovke ruski mediji još nisu potvrdili, ali proruski blogeri naveliko pišu o tome. Tvrde da je 57-godišnji narednik Jurij Galuško kalašnjikovom ubio šest vojnika iz 10. tenkovske pukovnije, prije nego što je pobjegao.

U ruskoj vojsci strahuju da će ubojica sada pokušati pobjeći na ukrajinsku stranu. Naime, Galuško je rodom iz ukrajinskog Harkiva, ali prije rata se preselio u Belgorod gdje je završio u zatvoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 11:20