RAKETE ‘KALIBR‘

Ruska vojska tvrdi da je u Žitomiru uništila veliku pošiljku oružja sa Zapada

Reuters nije mogao potvrditi izvješće u kojemu je također pisalo da su ruske rakete pogodile skladišta goriva u blizini Odese

Ruski raketni sustav / Ilustracija

 Ria Novosti/Sputnik/Profimedia/Ria Novosti/Sputnik/Profimedia

Ruska vojska kazala je u subotu da je uništila veliku pošiljku oružja zapada u Žitomiru u Ukrajini, zapadno od Kijeva, koristeći se raketama Kalibr.

Ministarstvo obrane kazalo je u priopćenju da je pogođena "velika količina oružja i vojne opreme dostavljene iz SAD-a i europskih zemalja" koja je bila namijenjena ukrajinskoj vojsci u istočnoj regiji Donbasu gdje se vode bitke.

Reuters nije mogao potvrditi izvješće u kojemu je također pisalo da su ruske rakete pogodile skladišta goriva u blizini Odese na obali Crnoga mora i srušile dva ukrajinska aviona Su-25 te 14 dronova.

U posljednjem izvješću o ratu, a koji Rusija redovito naziva "posebnom vojnom operacijom", ministarstvo obrane također je kazalo da je Rusija pogodila mnoga ukrajinska zapovjedna mjesta.

Zapad Ukrajinu opskrbljuje oružjem od 24. veljače kad je počela invazija, a ruska vojska nastoji ga presresti i uništiti oružje.

Moskva tvrdi da SAD i njegovi saveznici slanjem oružja Kijevu te nametanjem drastičnih sankcija kojima teže uništiti rusku ekonomiju, izazivaju "rat preko posrednika".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. lipanj 2022 07:30