2S7M MALKA

Ruske snage hvale se novom pošiljkom razornih haubica: ‘Mogu ispaliti i nuklearne projektile‘

"Malka" 2S7M je modernizirana verzija topa 2S7 "Pion", koji se još uvijek smatra jednim od najmoćnijih topova na svijetu

Haubica 2S7 Malka

 Kirill Kukhmar/Tass/Profimedia/Kirill Kukhmar/Tass/Profimedia

Uraltransmaš, glavni ruski proizvođač samohodnog topništva, isporučio je prije roka ruskom Ministarstvu obrane seriju moderniziranih samohodnih haubica 2S7M Malka, izvijestila je tiskovna služba koncerna Uralvagonzavod, a prenosi Ria.ru.

“U sklopu državne narudžbe za 2022., Uraltransmaš isporučio je seriju samohodnih topova 2S7M Malka Ministarstvu obrane Rusije“, stoji u priopćenju.

Prema riječima Dmitrija Semizorova, generalnog direktora Uraltransmaša, ove haubice su prilično modernizirane u odnosu na ranije verzije tog oružja.

"Malka" 2S7M je modernizirana verzija topa 2S7 "Pion", stvorenog 1980-ih, koji sa svojim 203 mm kalibrom ima prilično razoran učinak.

Može ispaljivati ​​visokoeksplozivne projektile, kao i aktivno raketno streljivo. Glavna prednost ovog oružja je mogućnost korištenja granata koje mogu probiti beton, a Rusi tvrde da se iz njih može ispaljivati i nuklearna bojna glava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:16