DRAMA U ENERGODARU

Ruske trupe pred najvećom nuklearnom elektranom u Europi, hrabri civili blokiraju im put: ‘Ni korak dalje!‘

Stanovnici ih neće pustiti da uđu u grad niti jedan korak. Sve su čuli i otišli to prenijeti svoj rukovodstvu, rekao je gradonačelnik

Blokada na ulazu u Energodar

 Profimedia

Stanovnici Energodara, grada u neposrednom blizini nuklearne elektrane Zaporožje, ne namjeravaju pustiti ruske vojnike u svoj grad, poručio je gradonačelnik Dmitro Orlov na Telegramu u srijedu ujutro, a prenosi ukrajinski Interfax.

Prema riječima gradonačelnika, ruski vojnici su se jutros ponovno pojavili na kontrolnoj točki na ulazu u grad, ali se pojavilo mnoštvo stanovnika koji su put blokirali vozilima i gumama te ih pokušali uvjeriti da ne ulaze u grad.

- Održali smo sastanak. Dokazali smo da nuklearna elektrana Zaporožje i grad Energodar imaju pouzdanu zaštitu. Stanovnici ih neće pustiti da uđu u grad niti jedan korak. Sve su čuli i otišli to prenijeti svoj rukovodstvu, rekao je.

- Sljedeći sastanak je u 15 sati na istom mjestu. Ali sve se može promijeniti u svakom trenutku. Budite spremni, poručio je Orlov.

- Sada, više nego ikad, potrebno je da mobiliziramo naše snage, da budemo jedinstveni i ne dopustimo neprijatelju da uđe u naš grad u kojemu se nalazi najveća nuklearna elektrana u Europi. Budimo spremni prijatelji, dodao je.

Nuklearna elektrana Zaporožje je najveća elektrana u Europi po instalirabnoj snazi koja iznosi 6.000 MW. Njenih šest reaktora izgrađeno je po projektu V-320, a prvi reaktor pušten je u pogon u prosincu 1984. godine, a šesti u listopadu 1995. godine.

image

Blokada na ulazu u Energodar

Profimedia
image

Blokada na ulazu u grad

Not Supplied/East2west News/Profimedia
image

Blokada na ulazu u grad

Not Supplied/East2west News/Profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 11:00