STRAVIČNA SNIMKA

Ruski Djed Mraz pao u smrt pred djecom dok se spuštao sa zadnjeg kata nebodera: ‘Mislili smo da je predstava...‘

Iskusni penjač, kako se čini, pomiješao je sigurnosnu užad i pao s vrha nebodera od 24 kata

Stravični pad Djeda Mraza sa zgrade u Čeljabinsku

 /X

Internetom se proširila snimka stravičnog trenutka kada je muškarac odjeven Djeda Mraza pao sa zgrade od 24 kata i poginuo u zapadnom ruskom gradu Čeljabinsku.

Šokantna snimka prikazuje profesionalnog penjača koji se pokušava spustiti niz zgradu uz pomoć užadi kako bi se spektakularno spustio među djecu koja su ga promatrala s tla, prije nego je performans pošao po zlu.

Muškarac je bio obasjan reflektorom u trenutku kada mu je ruka proklizala gubi te je počeo padati s visine od 70-ak metara u smrt.

Stradali Djed Mraz je bio iskusan penjač, ​​a prema medijskim izvješćima on je pomiješao svoju sigurnosnu užad, što je rezultiralo fatalnim padom, kako prenosi Daily Mail.

Pao je na snijegom prekrivenu konstrukciju jedan kat iznad razine tla pa okupljeni djeca i odrasli nisu vidjeli trenutak udara na konstrukciju.

Među promatračima su bili supruga i dijete poginulog

Okupljeni promatrači su isprva mislili da je pad dio predstave i nisu odmah shvatili kakvoj su tragediji svjedočili.

Među okupljenima su bili i supruga i malo dijete nesretnog muškarca, navodi se u izvješćima.

Na snimci se čuje glas osobe koja se u nevjerici pita: "Nije pao...?". Jedan muškarac je rekao: "Sad će doći (da se pokaže djeci)...nije mogao pasti!".

"Moj sin nije ništa razumio. Drugi su shvatili i otišli histerizirajući. Svi su roditelji, naravno, u šoku", rekao je jedan očevidac.

"Svi su se zabavljali i nitko nije mogao ni pomisliti da će se ovo dogoditi... Mislio sam do zadnjeg trenutka da je to neka lutka, da je zafrkancija... Slavlje se nastavilo. Isprva se nije sumnjalo da bi se moglo raditi o tragediji", ispričao je drugi očevidac.

Snimku možete vidjeti ovdje, no upozoravamo da je vrlo uznemirujućeg sadržaja.

Tvrtka koja upravlja stambenim objektima i koja je organizirala događaj ispričala se zbog incidenta i navela da je penjač bop iskusan stručnjak. "Današnji praznik pretvorio se u čudovišnu nesreću", priopćili su.

Kako su rekli, pao je pokušavši se spustiti iz svoje zgrade.

"Učinit ćemo sve što je u našoj moći da pomognemo policiji da utvrdi razlog i više nikada ne dopustimo da se ovo ponovi", priopćili su rekavši da je to bio posve nepredvidiv incident.

Provjeravaju se okolnosti tragedije

"Penjači peru prozore u našem stambenom bloku i nikada nije bilo niti jedne incidentne situacije", rekao je jedan mještanin.

"Muškarac je izvodio trik s penjačkom opremom dok su njegova žena i dijete bili u dvorištu stambenog tornja. Oni su svjedočili njegovoj smrti", naveo je lokalni izvor.

Ruski državni istražitelji stigli su na mjesto događaja i provjeravaju se okolnosti tragedije i moguće kršenje sigurnosnih pravila.

Nesretni penjač je, kako se doznaje, imao između 25 i 35 godina.

Djed Mraz - ili Ded Moroz na ruskom - ili u Hrvatskoj po novijem Djed Božićnjak legenda je karakteristična za istočnoslavenske zemlje i pandan je Santa Clausu na Zapadu.

Za razliku od Djeda Mraza na Zapadu, Djedu Mrazu pomaže njegova unuka Sneguročka, što znači Snježna djevojka.

Lik je isprva bio zabranjen u SSSR-u jer je smatran simbolom buržoazije, ali je 1935. ‘pomilovan‘ kada je Josef Visarionovič Staljin nastojao povećati svoju popularnost u narodu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 08:10