SNIMLJEN NAPAD

Ruski helikopteri ispalili rakete kraj Lavova, Ukrajinci poriču: ‘To su bili naši, sve je pod kontrolom‘

Ovo je prvi put da je zapad Ukrajine na meti, a ako osvoje aerodrom, ruske snage će praktično izbiti na granicu s Poljskom
 NEXTA Live/Telegram

Na Twiteru se pojavila snimka helikopterskog napada u Lavovskoj oblasti na zapadu Ukrajine. Kako prenose ukrajinski mediji, meta je bila zračna baza u blizini grada Brodi.

Gradonačelnik Lavova priopćio je da su se kraj Brodija iskrcale ruske trupe s tri helikoptera i kako su se povukli u šumu.

Ovo je prvi put da je zapad Ukrajine na meti, a ako osvoje aerodrom, ruske snage će praktično izbiti na granicu s Poljskom.

Guardian javlja kako postoji velika zbrka oko tvrdnji da su tri ruska helikoptera pokušala iskrcati trupe u blizini Brodija, oko 100 km od Lavova na zapadu Ukrajine.

'Oružane snage pobjeđuju okupatore i situacija je pod kontrolom', napisao je Andrej Sadovij.

Međutim, sigurnosne službe Ukrajine vijest su osporile, navodeći da su informacije o ruskim jurišnim postrojbama u blizini Brodija 'lažne', dodajući da su to bili ukrajinski helikopteri.

Navodna videosnimka onoga što se jutros dogodilo pokazuje kako helikopter ispaljuje dvije rakete. Ako se radilo o ukrajinskom zrakoplovu i dalje ostaje otvoreno pitanje zašto su pucali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:49