PUT IZ NOĆNE MORE

Ruski hokejaši napravili kaos na letu, policija ih izbacila iz aviona: ‘Pušili su, nisu nosili maske...‘

Hokejaši su se vraćali u domovinu nakon Svjetskog juniorskog prvenstva u hokeju koje je na kraju otkazano zbog covida-19.

Ilustracija, avion Air Canade

 Tristar Photos/Alamy/Alamy/Profimedia

Ispraćaj Stare godinu u zrakoplovu koji je letio iz Calgaryja za Frankfurt pretvorila se za putnike u noćnu moru.

Let je u polasku kasnio čak tri sata, jer je kanadska policija morala intervenirati zbog neprimjerenog ponašanja ruskih hokejaša koji su navodno pušili i odbijali nositi zaštitne maske.

Članovi ruske i češke juniorske hokejaške momčadi izbačeni su iz zrakoplova koji je letio iz Calgaryja za Frankfurt nakon što je policija u petak oko 18 sati stigla u zračnu luku nakon dojave o incidentu u zrakoplovu Air Canade. U priopćenju ne navode tko je izazvao incident niti je li došlo do uhićenja.

Hokejaši su se vraćali u domovinu nakon Svjetskog juniorskog prvenstva u hokeju koje je na kraju otkazano zbog covida-19.

Ruski izbornik Sergej Zubov izjavio je za ruski list Izvestia da su momčadi Rusije i Češke izbačeni iz zrakoplova zbog nenošenja zaštitnih maski.

Češki izbornik Otakar Cerny rekao je za češke medije da je njegova momčad izbačena zajedno s Rusima samo zato što su svi nosili vrlo slične sive majice.

- Ispada da je to jedini razlog zbog kojega su izbačeni. Naši hokejaši nisu radili probleme. Strpali su nas u isti koš s Rusima i rekli nam da se ne možemo ukrcati u zrakoplov, rekao je za češke medije.

- Predstavnici Air Canada ispričali su nam se i organizirali su nam hotel o njihovom trošku i let za Frankfurt istoga dana kasnije. Također su nas uvjerili da nećemo biti u istom zrakoplovu kao i ruski hokejaši, rekao je.

Eoin Kenny, koji je bio u business klasi, rekao je da je jedan ruski dužnosnik koji je sjedio u njegovoj blizini pušio te je odbijao staviti masku na usta i nos. Prema njegovim riječima, stjuardese su ga iznova pokušavale natjerati da poštuje pravila, ali Rus je to odbijao.

- Puštao je ruski rock na svom telefonu. Iznova su ga pokušavali uvjeriti da isključi glazbu, ali nije slušao. Mislim da su bili previše osvježeni, rekao je Kenny za kanadske medije iz zračne luke u Madridu.

Igrači ruske momčadi sjedili su u ekonomskoj klasi i u jednom trenutku je jedan Rus došao do njih i zagrlio putnika koji je radio probleme, ispričao je Kenny.

Dr. Kathleen Scherf bila je među brojnim putnicima koji su tweetali tijekom izgreda koji su odgodili let za tri sata.

- Let iz Calgaryja za Frankfurt kasni zasad dva sata. Ruski juniorski hokejaški tim je bio u stražnjem dijelu, ne žele nositi maske, pokušavaju pušiti, ne slušaju osoblje. Upali su policajci u zrakoplov i svi smo morali izaći dok su oni iznosili njihovu prtljagu, rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:35