ODGOVOR NA INVAZIJU

Ruski kanali Russia Today i Sputnik više neće biti dostupni na Youtubeu u Europi

Na Russia Today i Sputnjik u zapadnim zemljama gleda se kao na propagandna sredstva Kremlja

Udar na ruske medije, blokada RT-a

 Epn/newscom/Newscom/Profimedia

Ruski informativni kanali Russia Today i Sputnik više neće biti dostupni na Youtubeu u Europi kao odgovor na rusku agresiju u Ukrajini, objavila je u utorak ova video platforma.

"Zbog rata koji je u tijeku u Ukrajini blokiramo Youtube kanale povezane s RT i Sputnjikom širom Europe i to odmah stupa na snagu", stoji u priopćenju.

"Trebat će vremena da naši sustavi u potpunosti ojačaju. Naši timovi nastavljaju pratiti situaciju danonoćno kako bi poduzeli brze mjere", dodaje se.

Youtube je već blokirao njemačku verziju RT-a u rujnu, navodeći da je opetovano objavljivala netočne informacije o pandemiji koronavirusa, kršeći time politike ove platforme.

Na RT i Sputnjik u zapadnim zemljama gleda se kao na propagandna sredstva Kremlja kojima se lansiraju teorije urote i plasiraju dezinformacije, od kojih su neke korištene kao sredstvo opravdanja za postojeću rusku invaziju na Ukrajinu.

Europska unija prošlog je tjedna zabranila emitiranje RT i Sputnjika, iako se za sada ne znaju detalji o tome kako će se zabrana provoditi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. prosinac 2022 14:52