SLAVIO JE ROĐENDAN

Ruski kralj kobasica pao s hotelskog balkona, samo nekoliko dana ranije kritizirao je Putina

Na tulumu u Indiji prvo je od srčanog udara preminuo njegov prijatelj, a život bogatog političara okončan je dva dana kasnije

Pavel Antov

 Not Supplied/Willwest News/Profimedia/Not Supplied/willwest News/profimedia

Ruski političar koji je kritizirao Putinov rat u Ukrajini pronađen je mrtav nakon misterioznog pada s prozora hotelske sobe u indijskom gradu Rayagada.

Kralj kobasica, multimilijunaš Pavel Antov, koji je član glavne proputinovske stranke Jedinstvena Rusija otišao je na putovanje kako bi proslavio svoj 66. rođendan, no s njega se nikad nije vratio.

Na njegovom tulumu prvo je prošlog četvrtka od srčanog udara preminuo njegov prijatelj, a život bogatog političara okončan je dva dana kasnije.

Ruski konzul u Kolkati, Alexei Idamkin, kazao je za TASS kako pozorno prate istragu i informacije od policije.

Tajkun koji je 2019. proglašen najplaćenijim izabranim političarem, s godišnjom zaradom od 147 milijuna eura po prema Forbesovoj analizi, u lipnju je kritizirao rat i zračne napade na Kijev kao ‘ruski teror u kojem stradavaju ukrajinski civili‘.

Istaknuo je pritom ruski napad raketom kazavši: ‘Djevojlčica je izvučena iz ruševina, njezin otac navodno je poginuo. Majku pokušavaju izvući ispod ruševina. Da budem iskren, ekstremno je teško nazvati ovo drugačije nego terorom.‘

Nakon te izjave našao se pod žestokim pritiskom nakon kojeg je povukao svoj komentar i pokorno se ispričao.

Kazao je kako je njegova objava na društvenim mrežama bila ‘nesretni nesporazum‘ i ‘tehnička pogreška‘. Pritom je inzistirao da je uvijek podupirao predsjednika i njegove ciljeve u vojnoj operaciji.

Indijski mediji javljaju kako je ruski mesni mogul ‘skočio‘ s krova hotela i kako je pronađen u lokvi krvi. Njegov indijski vodič prevezao ga je u bolnicu, no tamo je odmah proglašen mrtvim.

Prijatelj Antova koji je preminuo od srčanog udara imenovan je kao Vladimir Budanov (61), a u grupi njegovih prijatelja bila su još dvojica neidentificiranih muškaraca.

Neki ruski mediji pišu kako je indijska policija rekla da ‘ne isključuju mogućnost da je Pavel Antov pao u depresiju zbog smrti prijatelja te da je zato počinio samoubojstvo‘.

Iza Antova ostale su supruga i kći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 12:27