‘CILJANA PROVOKACIJA‘

Ruski mediji se raspisali o eksploziji: ‘Poljaci su digli borbene avione uz ukrajinsku granicu‘

RIA novosti prenosi da se radilo o ‘provokaciji s ciljem daljnje eskalacije sukoba‘
 Alexander Nemenov/Afp

Svi ruski državni mediji odmah su prenijeli vijest o "eksploziji u Poljskoj", navodeći da se ne zna što je uzrok eksplozije. Doduše, prenose izvješće poljskih medija koji navode da se radi o ruskim raketama, ali moskovski mediji uz to stavljaju "navodno".

‘‘Poljski mediji javljaju da su ruske rakete ‘navodno‘ pogodile ciljeve na teritoriju Poljske" javlja RIA novosti, ali su izvijestili da su Poljaci "podigli svoje borbene zrakoplove koji lete uz ukrajinsku granicu".

No, uskoro se službenim priopćenjem oglasilo rusko ministarstvo obrane, pa RIA novosti prenosi da se radilo o "provokaciji s ciljem daljnje eskalacije sukoba".

- Izjave poljskih medija i dužnosnika o navodnom padu" ruskih "projektila na područje naselja Przewodow je namjerna provokacija s ciljem eskalacije situacije. Nikakvih raketnih napada na ciljeve u blizini ukrajinsko-poljske granica nije bilo od strane ruskih sredstava za uništavanje", priopćilo je rusko ministarstvo obrane. Ria novosti navode da su u Ministarstvu obrane rekli kako ostaci rakete, koje su objavili lokalni poljski mediji, "nemaju nikakve veze s ruskim naoružanjem".

Doduše, ovakvo priopćenje je bilo i očekivano, ali je zanimljivo kako su reagirali brzo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:50