UZNEMIRUJUĆI PRIZORI

Ruski neovisni portal napravio rekonstrukciju masakra u Buči: ‘Ovo je dokaz da su zločine počinili ruski vojnici‘

Iz Meduze tvrde da je snimka dronom nastala u razdoblju između 23. i 30. ožujka.

Rekonstrukcije ratnog zločina u Buči

 YouTube/ Meduza

Prizori masovnog ubojstva civila u Buči zgrozili su svijet, a sve upućuje na to da su se zločini dogodili u vrijeme dok je grad bio pod okupacijom ruskih trupa.

Neovisni ruski portal Meduza složio je videorekonstrukciju strašnih događanja u Buči kojim su željeli dokazati da su civili u Buči ubijeni dok je grad još bio pod kontrolom ruskih snaga.

Tvrde da je snimka dronom nastala u razdoblju između 23. i 30. ožujka.

Usporedili su dostupne fotografije i snimke iz Buče koje su nastale nakon povratka ukrajinskih vojnika u taj grad i snimke dronom. Primjerice, tijelo ubijenog civila na biciklu koje je pronađeno pokraj ceste uočljivo je i na snimci dronom. Leševi ubijenih civila koji leže na cesti također.

image

Buča nakon povlačenja ruskih trupa

Genya Savilov/AFP

Prvih 20 leševa u civilnoj odjeći pronađeno je u subotu u samo jednoj ulici u Buči, a u nedjelju gradske vlasti rekle su da je pronađeno 57 tijela u masovnoj grobnici. Jedan od muškaraca imao je vezane ruke, a tijela su bila porazbacana na području od više stotina metara.

Broj mrtvih rastao je iz dana u dan, a ukrajinske vlasti tvrde da su pronašle trupla više od 400 civila u okolici Kijeva. Službena Moskva optužila je Sjedinjene Države da su naručile snimke mrtvih civila u Buči kako bi okrivile Rusiju.

Ukrajina je optužila Rusiju za masakr i genocid, a Rusija je također uzvratila da se radi o “insceniranoj provokaciji kijevskog režima” te iznijela niz neutemeljenih tvrdnji o “namještenim” snimkama.

UPOZORENJE: Snimka je uznemirujućeg sadržaja

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:51