VATRENI OKRŠAJ

Ruski partizani tvrde: Ubili smo ruskog pukovnika. Terorizirao je stanovništvo, a ubijao je civile i u Jugoslaviji

Stesjev je bivši zapovjednik 104. gardijske desantno-jurišne pukovnije, koja je optužena za sudjelovanje u masakru u Buči u ožujku 2022.

Andrej Stesjev

 Telegram/Odnoklassniki

Pukovnik Andrej Vasiljevič Stesjev (52), visoki ruski časnik Operativne grupe "Belgorod", ubijen je u selu Nova Tavolžanka u Belgorodskoj oblasti u blizini rusko-ukrajinske granice, u noći 5. lipnja, izvijestila je ukrajinska vojna obavještajna služba.

Stesjev je navodno ubijen u sukobu s Legijom Sloboda za Rusiju, oružanom skupinom koja tvrdi da se bori na strani Ukrajine protiv Kremlja, a koja se navodno sukobila s moskovskim trupama u Novoj Tavolžanki tijekom proteklih nekoliko dana, boreći se uz drugu anti-kremaljsku miliciju, Ruski dobrovoljački korpus.

Ukrajinska vojna obavještajna služba identificirala je časnika kao bivšeg zapovjednika 104. gardijske desantno-jurišne pukovnije, koja je optužena za sudjelovanje u masakru u Buči u ožujku 2022.

"Pukovnika Andreja Vasiljeviča Stesjeva, višeg časnika Belgorodske operativne grupe, ubio je združeni sastav Legije Sloboda za Rusiju i Ruskog dobrovoljačkog korpusa. Poginuo je u vatrenom okršaju, kao časnik s oružjem u rukama, ali mora se priznati da su te ruke krvave do lakta", navodi se u priopćenju.

"On i njegovi podređeni sustavno su terorizirali stanovništvo Belgorodske oblasti i kršili njihova prava i slobode. Prethodno je Stesjev ubijao civile u Čečeniji, Jugoslaviji, Abhaziji i i Ukrajini", dodaje Legija.

Bivši zastupnik ruske Državne dume Ilija Ponomarev također je izvijestio o smrti Andreja Stesjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. prosinac 2023 17:30