OTKRIVENA TAJNA

Ruski predsjednik Vladimir Putin napokon rekao koje je cjepivo protiv covida-19 primio

Putin je u ožujku i travnju primio dvije doze cjepiva protiv covida-19. Vlasti nisu objavile video snimke na kojima je cijepljen
Vladimir Putin
 Sergei Savostyanov/SPUTNIK/AFP

Predsjednik Rusije Vladimir Putin rekao je u srijedu da je primio rusko cjepivo Sputnjik V protiv covida-19 početkom ove godine, nakon što je prethodno odbijao otkriti o kojem se cjepivu radi.

Putin (68) je u ožujku i travnju primio dvije doze cjepiva protiv covida-19, rekao je Kremlj. Vlasti nisu objavile video snimke na kojima je cijepljen.

"Smatrao sam da trebam biti zaštićen što je dulje moguće. Zato sam izabrao cijepiti se Sputnjikom V. Vojska se također cijepi Sputnjikom V, a ja sam naposljetku i zapovjednik vojske", kazao je s tim u vezi Putin.

"Nakon prve doze cijepljenja nisam uopće ništa osjećao. Četiri sata kasnije nešto sam blago osjećao na mjestu uboda", rekao je Putin. "Drugu sam dozu dobio sredinom dana, a u ponoć sam izmjerio temperaturu 37,2 stupnja. Otišao sam na spavanje i ujutro temperature više nije bilo", kazao je ruski predsjednik.

Putin je dodao kako je protiv uvođenja obaveznog cijepljenja.

Rusija posljednjih dana bilježi znatan rast zaraženih koronavirusom, dok je razina cijepljenja u zemlji još uvijek prilično niska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2023 13:51