ANTITERORISTIČKA AKCIJA

Ruski specijalci likvidirali radikalnog vođu Čečena Doku Umarova?

Vlasti su objavile kako je upravo Doku Umarov glavni osumnjičeni za bombaški napad u zračnoj luci Domodjedovo u kojem je poginulo 37 osoba, a ranjeno više od 180

MOSKVA - Možda je likvidiran vođa sjevernokavkaskih radikalnih islamista Doku Umarov, objavili su u utorak neki ruski mediji pozivajući se na obavještajne izvore.

Ruski specijalci u Ingušetiji izveli su u ponedjeljak kasno navečer napad na bazu terorista te ih ubili 17, među kojima je bilo prepoznato i nekoliko Umarovih tjelohranitelja i suradnika.

Pretpostavlja se da je u vrijeme napada i on bio u bazi.

Ruski je predsjednik Dimitrij Medvedev pohvalio službu sigurnosti izjavivši kako su pobunjenicima 'zadali težak udarac'.

- Dobro je da smo udarili na ove zločince u njihovu brlogu - dodao je Medvedev. U napadu je poginulo i troje ruskih vojnika.

Yunus-Bek Yevkurov, vođa Ingušetije rekao je kako je u napadu ubijeni nekoliko vojnih vođa, no dodao je kako je prerano identificiratih jer istraga još traje. Podsjetio je kako su ruski dužnosnici i ranije govorili o Umarovoj smrti, no on je više puta uspio preživjeti 'ruska čišćenja'.

Inače, ruske su vlasti ranije u utorak objavile kako je upravo Doku Umarov glavni osumnjičeni za bombaški napad 24. siječnja u moskovskoj zračnoj luci Domodjedovo u kojem je poginulo 37 osoba, a ranjeno više od 180. Dodale su i kako se u pritvoru nalaze i dva osumnjičena sudionika napada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 06:58