NE ŽELI GA MRTVOG

Ruski tajkun ima ponudu za rusku policiju: ‘Dajem milijun dolara onom tko uhiti Putina‘

‘Kao etnički Rus i ruski državljanin, smatram da je moja moralna dužnost pospješiti proces denacifikacije Rusije‘, rekao je Konanjhin

Alex Konanjhin; Vladimir Putin (u krugu)

 Sergei Guneyev/Sputnik/Afp; Facebook

Ruski biznismen i investitor u kriptovalute Alex Konanjhin obećao je da će milijun dolara isplatiti policajcu ili policajcima koji predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina uhite zbog kršenja međunarodnog prava i počinjenja ratnih zločina, javlja Business Insider.

- Obećavam da ću milijun dolara isplatiti policajcu ili policajcima koji će, u skladu sa svojim ustavnim dužnostima, uhititi (ruskog predsjednika Vladimira) Putina kao ratnog zločinca prema ruskim i međunarodnim zakonima - napisao je u srijedu na Facebooku Konanjhin, ruski poslovni čovjek koji živi u američkoj saveznoj državi Kaliforniji.

Konanjhin tvrdi da je Putin "eliminiranjem slobodnih izbora" i "ubijanjem svojih oponenata" prekršio ruski ustav.

- Kao etnički Rus i ruski državljanin, smatram da je moja moralna dužnost pospješiti proces denacifikacije Rusije. Nastavit ću pomagati Ukrajini da izdrži napade Putinove horde - dodao je Konanjhin.

Konanjhin je Business Insideru rekao da je ucijenio Putinovu glavu kako bi pokazao da se rat u Ukrajini ne vodi u njegovo ime.

- Ako dovoljno ljudi iznose slične stavove, mogle bi se povećati šanse da će Putin biti uhićen i izveden pred pravdu - dodao je ruski biznismen.

Konanjhin je rekao da u Rusiji nije bio od 1992. godine.

Kada je upitan boji li se Putinove odmazde, Konanjhin je rekao sljedeće: "Putin je poznat po tome da ubija svoje neprijatelje. Ima ih milijune."

Prema pisanju Vicea, Konanjhin je u jednom trenutku bio "težak" 300 milijuna američkih dolara.

Rus je trenutno dio "Kruga novca" u televizijskoj emisiji "Lovci na jednoroge".

Amerika je Konanjhinu 1999. godine dala politički azil. Konanjhinov je status u jednom trenutku došao u pitanje, no azilantom je ponovno proglašen 2007. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:56