TEŠKI GAF

Ruski vojni savjetnik nije imao pojma da mu je mikrofon uključen, izlanuo je tajnu koju Moskva tjednima skriva

Ruslan Pukhov je gostovao u programu ruske televizije RBC i, ne znajući da mu je mikrofon uključen, otkrio javnu tajnu

Ruslan Pukhov

 Twitter

Rusija je opovrgnula korištenje bespilotnih letjelica iranske proizvodnje kako bi gađala civilne ciljeve u Ukrajini. Štoviše, otišla je tako daleko da je prebojala neka oružja kako bi se činilo da su proizvedena u Rusiji - ali savjetnik za obranu izlanuo se u televizijskom intervjuu uživo - ne znajući da mu je mikrofon već uključen.

Ruslan Pukhov, vojni analitičar i član Vijeća ruskog Ministarstva obrane, razgovarao je o oružju koje se koristi u Ukrajini na TV kanalu RBC i voditeljima poručio da ‘ne talasaju previše‘ pitanjima o iranskim dronovima jer ‘svi znamo da su iranski, ali vlasti to neće priznati‘.

Voditelje su zbunile i iznenadile Pukhove riječi, a i on je, čini se, istoga trena shvatio svoju pogrešku.

U naknadnim komentarima za ruske medije, Pukhov je tvrdio da se ne sjeća da je dao takav komentar i sugerirao da se možda radi o namještaljci. ‘Nažalost, ne sjećam se... Nakon covida moj mozak ne radi baš nabolje.‘

Nije poznato kada je točno intervju emitiran, no ruski nezavisni portal Meduza je primijetio da RBC iz nekog razloga snimku emisije od srijede nije objavio na internetu, iako to obično čini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:53