SPAS LJETNE SEZONE

RYANAIR NEĆE OTKAZIVATI LETOVE ZBOG STROGIH MJERA Direktor kompanije: 'Ljudi ignoriraju ovu karantenu. Oni znaju da je to glupost'

 Vlado Kos / CROPIX

Niskobudžetni zrakoplovni prijevoznik Ryanair neće otkazati letove za i iz Velike Britanije unatoč uvođenju 14-dnevne karantene za međunarodne putnike, budući da tisuće Britanaca i dalje rezerviraju odmore, izjavio je u ponedjeljak direktor kompanije Michael O'Leary.

Pravilo dvotjedne karantene za sve koji dolaze u Veliku Britaniju na snazi je od ponedjeljka, iako su Ryanair, najveća europska niskobudžetna zrakoplovna kompanija, EasyJet i vlasnik British Airwaysa IAG zaprijetili sudom smatrajući to prestrogim potezima koji će osakatiti britanski turistički sektor.

Karantena je uvedena kako bi se spriječio ponovni porast zaraženih covidom-19. U Engleskoj će se kršenje pravila kažnjavati novčanom kaznom od tisuću funti. Svaka tri tjedna će se revidirati pravila.

Uspostava zračnih mostova pregovara se s nekim od vodećih europskih destinacija poput Portugala.

Upitan hoće li Ryanair otkazati letove u srpnju i kolovozu ako karantena tad ostane na snazi, O'Leary je rekao da neće otkazivati letove.

- Britanci ignoriraju ovu karantenu. Oni znaju da je to glupost - izjavio je O'Leary.

Budući da su od kraja ožujka zrakoplovi prizemljeni diljem svijeta, zrakoplovne kompanije su se nadale da će početi letjeti od srpnja kako bi spasile ljetnu sezonu.

Tri zrakoplovne tvrtke poslale su protokolarno pismo, nakon kojeg može uslijediti pravni postupak kojim bi se britanski plan karantene proglasilo potpuno neopravdanim i nesrazmjernim.

O'Leary očekuje da će britanski turisti ipak rezervirati godišnje odmore u Europi, ali i da će europski turisti odustati od putovanja u Britaniju, pogađajući tako domaći turistički sektor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2023 15:51