STRAVA U PODZEMNOJ

S NOŽEM U RUCI TRČAO PO LONDONSKOM METROU I IZBO ČOVJEKA Izazvao paniku urličući: 'Tko je ovdje musliman? Želim zaklati muslimana!'

 REUTERS

Muškarac naoružan nožem na postaji londonske podzemne željeznice Forrest Hill u ponedjeljak oko 13 sati izbo je jednog putnika, a nakon toga je pojurio za ljudima vičući: "Želim ubiti muslimana".

"Tko je musliman? Želim ubiti muslimana", vikao je, prema navodu svjedoka koji je vidio kako je napadač istrčao sa postaje s nožem dok su svi počeli trčati i vrištati, kako izvještava Daily Mail.

Napadač je, prema iskazu svjedoka, hodao ulicom gore-dolje petnaest minuta dok su prestravljeni ljudi trčali u panici. "Na nekim licima se vidjelo da su užasnuti i prestravljeni", rekao je za za Daily Mail.

Britanska prometna policija potvrdila je da je napadač uhićen pod sumnjom nanošenja teških tjelesnih ozlijeda. Jednom je muškarcu pružena liječnička pomoć na licu mjesta prije nego je prevezen u bolnicu, potvrdila je policija.

LBC News javlja da je osumnjičeni prije napada nožem također prijetio jednoj ženi koja je nosila hidžab.

Britanska prometna policija priopćila je da se i dalje istražuju okolnosti incidenta, ali policija ga ne povezuje s terorizmom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:44