PAD KRIJUMČARA

S OVIM SE POLICIJA JOŠ NIJE SUSRELA Zaustavili Poljake koji su prevozili lijesove u Englesku pa se zaprepastili kad su otvorili jednog od njih

 
Ilustracija
 Profimedia, Alamy

Dvojica Poljaka osuđena su na 14 mjeseci zatvora bez prava na pomilovanje jer su u lijesu pokušali prokrijumčariti iračkog migranta, objavio je sudski izvor u Coquellesu na sjeveru Francuske.

Dvojica profesionalnih vozača stigla su 2. travnja pred Eurotunnel s furgonom natovarenim ljesovima "namijenjenih za isporuku u Velikoj Britaniji", obrazložili su.

Međutim, kada su nadležni službenici obavljali sustavnu kontrole tereta prije ukrcaja vozila na vlak za Englesku, "pronašli su iračkog državljanina", živog i zdravog "položenog u jednom od lijesova", rekao je državni odvjetnik Pascal Marconville.

Uzalud su se dvojica Poljaka branila da nisu znala za migranta u jednom od lijesova, jer tužiteljstvo je utvrdilo da "se lijes mogao otvoriti samo ako se razbije pečat, stoga migrant nikako nije mogao sam ući i smjestiti se bez pomoći izvana".

Dvojica vozača osuđena su na 14 mjeseci zatvora bez prava na pomilovanje "za pomaganje osobi neregulirana statusa (...) u nedostojnim uvjetima".

"U ovom slučaju postoje otežavajuće okolnosti jer smjestiti osobu u lijes, a prevoziti je tako nedostojno je", obrazložio je državni odvjetnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. prosinac 2022 04:57