UŽASNA SMRT

Sablasni prijenos krštenja uživo: Svećenica i vjernici molili i plesali dok im je čovjek polako umirao pred očima

Čini se da se dvije minute borio da zadrži glavu iznad površine, ali je onda skliznuo pod vodu gdje je ostao skoro pet minuta

Robert Smith i pastorica Cheryl Reid-Bartley

 Facebook

Na društvenim se mrežama pojavio bizaran video koji prikazuje trenutak u kojem stariji gospodin umire u bazenu tijekom ceremonije svojega krštenja. No, kako se čini, pastorica i ostali vjernici to uopće nisu primijetili.

Na snimci nastaloj u nedjelju 8. listopada, vidi se tijelo Roberta Smitha (61) kako pluta u vodi licem prema dolje najmanje pet minuta dok svećenica Cheryl Reid-Bartley nastavlja moliti i pjevati zajedno s ostalim vjernicima.

Iako je oko bazena, smještenog u dvorištu privatne kuće u Erdingtonu u Birminghamu, bilo više od 10 ljudi, čini se da nitko nije vidio Smitha kako klizi ispod površine i ostaje nepomično ležati na površini vode.

Krštenje gospodina Smitha, koji je inače bolovao od Parkinsonove bolesti, bilo je emitirano uživo na crkvenoj Facebook stranici, no objava je kasnije uklonjena.

Kraća snimka, objavljena prošli tjedan, prikazuje gospodina Smitha, odjevenog u bijelo, kako se vidno trese dok ga pastorica Reid-Bartley vodi u bazen, te ga miluje po leđima i razgovara s njim prije nego što ga je uronila u vodu. Okupljeni oko bazena za to su vrijeme pljeskali i pjevali.

Na cijeloj snimci, do koje je došao Daily Mail, vidi se kako Smith pluta na boku i kasnije licem prema dolje u bazenu. Čini se da se dvije minute borio da zadrži glavu iznad površine, ali je onda skliznuo pod vodu gdje je ostao najmanje četiri minute i 50 sekundi.

Mlađeg čovjeka koji se krstio u isto vrijeme, pastorica Reid-Bartley podigla je iz vode i rekla mu: ‘Nakon današnjeg dana, moraš svjedočiti onome što si vidio. Gospodin kaže da ne možeš samo ostati tiho.‘

Dok je izgovarala te riječi, pogledala je gospodina Smitha čije je tijelo do tog trenutka bilo potpuno uronjeno u vodu i nije se micalo. Prijenos uživo tada je prekinut.

Snimku možete pogledati OVDJE.

Kad su okupljeni napokon primijetili što se dogodilo, pozvana je Hitna pomoć. Medicinari su Smitha pokušali oživjeti, ali bilo je prekasno. Robert Smith, inače porijeklom s Jamajke, imao je sedmero unučadi - i još jedno na putu - i 25 godina je živio u Brixtonu u Velikoj Britaniji, gdje je radio kao brijač.

Već je bio kršten kad je bio tinejdžer, ali je želio drugu ceremoniju kako bi postao ‘ponovno rođeni vjernik‘.

‘Robert je bio nevjerojatan čovjek, netko kome ste se uvijek mogli povjeriti. Imao je obitelj razbacanu po cijeloj Jamajci, Ujedinjenom Kraljevstvu i SAD-u. Rodbina ga je upozorila da se ne krsti drugi put jer je imao 61 godinu i bolovao je od Parkinsonove bolesti. Ali, on se uključio u crkvu Life Changing Ministries i želio je biti nanovo rođeni vjernik. Želja mu je bila toliko jaka da je doputovao u Birmingham iz svog doma u južnom Londonu na ceremoniju‘, kazao je jedan njegov prijatelj.

‘Neki njegovi rođaci i prijatelji pratili su što se događa na Facebooku. Nevjerojatno je da nitko od 14-ak ljudi koji su bili ondje nisu primijetili da je pod vodom toliko dugo.‘

Smithovi rođaci s Jamajke odbili su komentirati dok policijska istraga ne završi. No jedan je kratko rekao: ‘Molim se da policija provede temeljitu istragu o tome što se dogodilo jer silno želimo odgovore.‘

Nakon Smithove smrti, pastorica Reid-Bartley je na Facebook grupi Life Changing Ministries objavila dugu poruku u kojoj je rekla da je razgovarala s njim ‘na nebu‘ nakon što je ‘preminuo‘.

‘Nisam znala planove koje je Bog imao. Ovaj čovjek želio je osigurati svoje mjesto na nebu. On i Gospodin su razgovarali. Otišla sam u svoju sobu presvući se iz mokre odjeće. I Isus je došao k meni i sjeo sa mnom. Nije ništa rekao. Odmah su me odveli na nebo da vidim Roberta. Ovo mi se još nikad nije dogodilo da je netko samo preminuo. Mlad je, pleše s Isusom u vrtu.‘

Dodala je i da je Smith ulovio ‘tračak neba‘ i ‘nije se želio vratiti, samo je preminuo‘.

Glasnogovornik policije West Midlandsa rekao je: ‘Obdukcija će biti obavljena u dogledno vrijeme kako bi se utvrdio uzrok smrti, dok detektivi provode istragu o okolnostima Smithove smrti. 46-godišnja žena koja je jučer uhićena u Birminghamu puštena je uz jamčevinu dok se istraga nastavlja.‘

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 13:24