LUDOST

Sabotaža antivaksera: Protivnici cijepljenja zaustavili masovnu imunizaciju u Los Angelesu

‘Ovo je prosvjed protiv COVID-a, cjepiva, PCR testova, zaključavanja, maski, Faucija, Gatesa, Newsoma, Kine, digitalnog praćenja itd.‘
Antivakseri na Dodger stadionu
 Twitter

Lokacija masovnog cijepljenja protiv COVIDA-19 na stadionu Dodger bila je u subotu popodne privremeno zatvorena kada se na ulazu okupilo oko 50 protivnika cijepljenja, piše LA Times.

Vatrogasci iz Los Angelesa zatvorili su ulaz na stadion - jedno od najvećih mjesta cijepljenja u zemlji - na otprilike sat vremena počevši nešto prije 14 sati iz predostrožnosti, rekli su dužnosnici. Ubtrzo je stigla i policija, ali uhićenja nije bilo.

Andrea Garcia, glasnogovornica gradonačelnika Los Angelesa Erica Garcettija, rekla je da unatoč 55-minutnom prekidu, nijedan termin cijepljenja nije otkazan.

"I dalje smo predani cijepljenju naših građana što je brže i sigurnije moguće", rekla je.

Među demonstrantima bili su pripadnici antivakserskih i krajnje desničarskih skupina. Iako su neki nosili natpise kojima se osuđuje cijepljenje te vikali na prisutne da ne uzmu cijepiovo i 'da se tako spase', nije bilo slučajeva nasilja.

"Ovo je potpuno pogrešno", rekao je German Jaquez, koji je stigao iz La Vernea i sat vremena čekao na cijepljenje kad su se vrata stadiona zatvorila. Rekao je da su neki prosvjednici ljudima u redu govorili da koronavirus nije stvaran i da je cijepljenje opasno.

"Ovo je pogrešna poruka", rekao je Jaquez. “Tjednima sam čekao da zakažem cijepljenje. Ja sam zubar, riskiram da budem u blizini pacijenata. Želim biti siguran za svoje pacijente i za svoju obitelj. Cjepivo je jedini način da se virus pobijedi. "

Potvrđeni slučajevi koronavirusa u Kaliforniji premašili su 3,2 milijuna. Više od 40.000 ljudi - jedan od svakih 1000 stanovnika Kalifornije - umrlo je od komplikacija povezanih s koronavirusom. Službeni broj smrtnih slučajeva odjela za javno zdravstvo okruga Los Angeles iznosi 16.647 nakon što je u subotu potvrđeno 316 smrtnih slučajeva, zajedno s više od 6.900 novih slučajeva.

Službenik vatrogasne službe rekao je da je mjesto cijepljenja na stadionu Dodger - koje je obično otvoreno od ponedjeljka do subote od 8 do 20 sati - ponovno otvoreno nekoliko minuta prije 15 sati

Post na društvenim mrežama opisao je demonstraciju kao "prosvjed protiv scamdemije". Sudionicima se savjetovalo da se “suzdrže od nošenja odjeće Trump / MAGA jer želimo da naša izjava odjekne među ovcama. Nema zastava, već samo informativni natpisi".

"Ovo je prosvjed i marš protiv COVID-a, cjepiva, PCR testova, zaključavanja, maski, Faucija, Gatesa, Newsoma, Kine, digitalnog praćenja itd."

Prosvjednici su nosili natpise na kojima je pisalo: "Spasi svoju dušu i vrati se sada", "CNN vam laže", "Skinite maske". Neki su dijelili brošure onim vozačima kojima su bili spušteni prozori.

"Vratite se dok možete", rekao je jedan čovjek vozaču koji je čekao na cijepljenje. "Ti si laboratorijski štakor."

"Neće nas odvratiti ni prijetiti", rekao je na Twitteru guverner Gavin Newsom. "Dodger stadion je ponovno u pogonu."

"Nevjerojatno", tweetao je predsjednik gradskog vijeća Los Angelesa Nury Martinez. „Ako ne želite cjepivo u redu, ali milijuni stanovnika Los Angelesa to žele. 16.000 vaših susjeda je umrlo, zato se sklonite s puta."

Otprilike sat vremena nakon što je mjesto cijepljenja ponovno otvoreno u subotu, zdravstveni službenici objavili su da se varijante koronavirusa nastavljaju širiti u okrugu L.A., napominjući da je potvrđen i drugi slučaj vrlo zarazne britanske varijante B.1.1.7.

"Prijenos virusa može se dogoditi lakše", rekli su zdravstveni službenici, pozivajući građane da nose maske koje prekrivaju nos i usta, održavaju fizičku udaljenost i izbjegavaju okupljanje s ljudima s kojima ne žive.

"Te će strategije", rekli su dužnosnici, "biti učinkovite u usporavanju širenja bilo koje varijante soja COVIDA-19 samo ako ih svi neprestano koriste."

Incident na Dodger stadionu bio je najnoviji prosvjed malih skupina koje se protive osnovnim sigurnosnim mjerama protiv koronavirusa, poput nošenja maski.

Nakon demonstracija skupina protiv maski u trgovačkim centrima, trgovinama prehrambenih proizvoda i kampovima za beskućnike, gradsko vijeće Los Angelesa početkom ovog mjeseca pojačalo je ograničenja i izvršilo novčane kazne za neke prekršitelje. Nakon jednoglasnog glasanja, vijeće je naložilo gradskim odvjetnicima da naprave nacrt zakona kojim će se izreći novčane kazne onima koji su odbili nositi masku na zatvorenim prostorima kada je to od njih zatraženo.

Ranije tijekom pandemijue, prosvjednici bez maski okupili su se na maloprodajnim mjestima, uključujući tržnicu Erewhon u četvrti Fairfax, Targetu na Beverly Boulevardu i trgovačkom centru Westfield Century City, što je izazvalo reakciju kupaca i zaposlenika koji su se osjećali uznemireno.

U jednom videozapisu jedan prosvjednik je kupca u trgovini nazvao "maskiranim nacistom".

Nakon demonstracija u Century Cityu, Garcetti je izdao upozorenje.

"Policajci neće samo stajati i gledati. Krenut ćemo u akciju”, rekao. "I nemojte nas testirati jer ćete se naći u zatvoru."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:42