SINDIKALNA ZAVJERA

Sačekuša za bivšeg slovenskog ministra: Policajci ga pratili, zaustavili i potom alkotestirali

Četiri policajca na sudu nisu zanijekala da su u Facebook grupi razmjenjivali informacije o Koprivnikaru te objavili sliku njegova auta
Ilustrativna fotografija
 AFP PHOTO/STRINGER

Na visoke novčane kazne i uvjetni zatvor od 10 mjeseci, uz dvogodišnji rok kušnje, osudio je u ponedjeljak nepravomoćnom presudom okružni sud u Ljubljani četvoricu policajaca, za jednu vrstu "sindikalne" zavjere protiv Borisa Koprivnikara, nekadašnjeg ministra za javnu upravu u vladi Mire Cerara.

Prema izjavi sutkinje Špele Koleta, osuđeni policajci na sudu nisu zanijekali da su u studenom 2015. godine u zatvorenoj skupini na Facebooku razmjenjivali informacije o Koprivnikaru, te objavili sliku njegova automobila, kako bi ga njihov kolega ciljano zaustavio i odredio ministru test alkoholiziranosti, kad se on vraćao kući s jednog koncerta.

Kako prenose slovenski mediji, sud je utvrdio da su optuženi krivi jer su se planski dogovarali na društvenim mrežama kako ministra javno osramotiti u javnosti jer se on protivio tadašnjem bijelom štrajku policajaca i zahtjevima za povećanje plaća.

Odvjetnici nepravomoćno osuđenih policajaca najavili su žalbe, kazavši kako su uvjereni da će presuda na višem sudu "pasti".

Svojedobno je spomenuta afera imala velik odjek u javnosti, a nakon interne istrage u policiji više je sudionika "sindikalne" zavjere bilo kažnjeno zadnjom opomenom pred otkaz ili disciplinski sankcionirano.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 07:28