DIPLOMACIJA

SAD i Tajvan postigli dogovor o prvom dijelu trgovinskog pakta ‘21. stoljeće‘

Nakon što se potpiše početni sporazum američko-tajvanske trgovinske inicijative, započet će pregovori o drugim trgovinskim područjima

Katherine Tai

 Saul Loeb/Afp

SAD i Tajvan postigli su dogovor o prvom dijelu svoje trgovinske inicijative "21. stoljeće" koja pokriva tarife i trgovinske olakšice, regulatorne prakse i mala poduzeća, priopćio je Ured američkog trgovinskog predstavnika.

Nakon što se potpiše početni sporazum američko-tajvanske trgovinske inicijative 21. stoljeća, započet će pregovori o drugim trgovinskim područjima, uključujući poljoprivredu, digitalnu trgovinu, radne i ekološke standarde, državna poduzeća i netržišne politike i prakse, najavio je ured .

Američka trgovinska predstavnica Katherine Tai rekla je u izjavi da sporazum jača odnose SAD-a i Tajvana i pokazuje da mogu raditi zajedno na unapređenju trgovinskih prioriteta za svoje građane.

"Radujemo se nastavku ovih pregovora i dovršetku robusnog trgovinskog sporazuma visokog standarda koji se bavi gospodarskim izazovima 21. stoljeća", rekla je Tai.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 12:16