NAPAD NA DŽIHADISTE

SAD izveo antiterorističku operaciju: ‘Nije bilo američkih žrtava‘; Sirija: ‘Ubijeni su civili‘

Neki tvrde da su spasilačke službe izvukle najmanje 12 tijela iz urušene višekatnice, uključujući žene i djecu.

Posljedice američke misije na sjeverozapadu

 Abdulaziz Ketaz/AFP

Američka vojska u četvrtak je uspješno provela protuterorističku misiju na sjeverozapadu Sirije, objavio je Pentagon, dodavši da nije bilo američkih žrtava.

Stanovnici sjeverozapadnog grada Atmeha i pobunjenici koji se bore protiv sirijske vlade ranije su izvijestili o nekoliko civilnih žrtava dva sata duge operacije. Vjeruje se da su mete bili džihadisti povezani s al-Kaidom, prenosi Reuters.

„Američke snage za posebne operacije pod zapovjedništvom Središnjeg zapovjedništva večeras su izvele protuterorističku misiju na sjeverozapadu Sirije. Misija je bila uspješna“, priopćio je glasnogovornik Pentagona John Kirby.

„Nije bilo američkih žrtava. Bit će dano više informacija kad stignu“, dodao je.

Stanovnici Atmeha kazali su kako se operacija dogodila oko ponoći u gusto naseljenom području na granici s Turskom gdje deseci tisuća izbjeglih Sirijaca žive u improviziranom smještaju.

Stanovnici su čuli razmjenu vatre, što znači da je postojao otpor operaciji. Jedan Sirijac Reutersu je rekao da je u operaciji ubijeno nekoliko ljudi, dok drugi tvrdi da su spasilačke službe izvukle najmanje 12 tijela iz urušene višekatnice, uključujući žene i djecu.

image

Posljedice američke misije na sjeverozapadu

Aaref Watad/AFP
image

Posljedice američke misije na sjeverozapadu

Abdulaziz Ketaz/AFP
image

Posljedice američke misije na sjeverozapadu

Muhammad Haj Kadour/AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. rujan 2023 04:49