STIŽE JOŠ ORUŽJA

SAD najavio novi paket vojne pomoći Ukrajini od 6 milijardi dolara, šalju i rakete za Patriote

Najnovija isporuka oružja uključivat će topničko streljivo kao i projektile za sustave protuzračne obrane Patriot američke proizvodnje

Ilustracija

 Not Supplied/Willwest News/Profimedia/Not Supplied/willwest News/profimedia

Sjedinjene Američke Države osiguravaju novih 6 milijardi dolara vojne pomoći kako bi pomogle Ukrajini da se obrani od ruske invazije, rekao je u petak američki ministar obrane Lloyd Austin.

Najnovija isporuka oružja uključivat će topničko streljivo kao i projektile za sustave protuzračne obrane Patriot američke proizvodnje, rekao je Austin nakon online sastanka s Obrambenom kontaktnom skupinom za Ukrajinu, koju vodi Washington.

Ova objava dolazi nakon što je američki Senat u utorak kasno navečer odobrio novu pomoć Kijevu u ukupnom iznosu od oko 61 milijardu dolara, čime se otvara put novim isporukama oružja nakon višemjesečne blokade.

Odmah potom u srijedu je američki predsjednik Joe Biden najavio trenutni vojni paket vrijedan milijardu dolara. Riječ je prvenstveno o opremi za protuzračnu obranu, topništvu, raketnim sustavima i oklopnim vozilima iz zaliha američke vojske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 06:54