PORUKA IZ SAD-a

'SAD OČEKUJE SLOVENSKU RATIFIKACIJU HRVATSKOG UGOVORA' Josipović se sastao s Joeom Bidenom

Zagreb, 101212.Badel 1862.Kako do novih trzista - tema je 6. susreta Kluba izvoznika na kojem je glavni gost bio predsjednik Republike Ivo Josipovic. Na skupu, koji organizira Liderov klub izvoznika, predstavljena je uz ostalo kvartalna kontrolna ploca izvoza te ocjena izvozne klime.Na fotografiji: Ivo Josipovic.Foto: Davor Pongracic / CROPIX
 Davor Pongračić / CROPIX

MUENCHEN - Sjedinjene Države očekuju da će uskoro početi ratifikacija hrvatskog pristupnog sporazuma u Sloveniji, saznaje se u nedjelju iz izvora iz ureda hrvatskog predsjednika Ive Josipovića nakon njegova kraćeg razgovora s američkim potpredsjednikom Joeom Bidenom.

Na večeri koju je u subotu za sudionike Muenchenske sigurnosne konferencije priredio bavarski premijer Horst Seehofer, hrvatski predsjednik Ivo Josipović kratko je razgovarao s američkim potpredsjednikom Joeom Bidenom koji je rekao kako su i Hrvatska i Slovenija američke partnerice u NATO-u pa očekuje da će spor oko Ljubljanske banke biti brzo riješen. Dvojica su dužnosnika pozdravila skori ulazak Hrvatske u EU i izrazila nadu u daljnje mogućnosti gospodarske i vojne suradnje.

Predsjednik Ivo Josipović na toj je večeri razgovarao i s katarskim premijerom šeikom Hamadom Al Tanijem o aktivnostima koje su uslijedile nakon posjeta visokog hrvatskog izaslanstva Kataru u studenome prošle godine kada su postavljeni temelji za gospodarsku suradnju dviju zemalja. Katarski ministri gospodarstva i energetike doći će uskoro u posjet Hrvatskoj, a zatim će uslijediti i posjet katarskoga emira, najavljeno je.

Muenchenska sigurnosna konferencija završava u nedjelju debatama o Siriji i Maliju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 12:16