KOPNENA GRANICA

SAD produžio ograničenja za putnike iz Kanade i Meksika do 21. kolovoza

SAD obnavlja ograničenja za Kanađane i Meksikance svakih mjesec dana od ožujka 2020
 David Himbert/Hans Lucas/Hans Lucas via AFP

Američke kopnena granica s Kanadom i Meksikom ostaje zatvorena za putovanja koja nisu nužna do najmanje 21. kolovoza, objavilo je ministarstvo domovinske sigurnosti u srijedu.

Odluka o jednomjesečnom produženju dolazi nakon što je Kanada u ponedjeljak objavila da će od 9. kolovoza dozvoliti ulazak u zemlju Amerikancima koji potpuno cijepljeni protiv covida-19.

Prethodnih 16 mjeseci je bio zabranjen ulazak kopnenim putem u SAD-a iz Kanade, ako putovanje nije nužno, što su kritizirali poduzetnici zbog štete koju im ta odluka nanosi. SAD je ipak dopuštao Kanađanima da dolete, no Kanada to isto nije dopuštala Amerikancima.

Bijela kuća planira novi krug sastanaka na visokoj razini na kojima će se raspravljati o ograničenjima putovanja i potencijalnom uvođenju obveze cijepljenja protiv COVID-19, ali još ništa nije odlučeno, kažu Reutersovi izvori.

Bijela kuća je početkom lipnja osnovala radne skupine s EU-om, Velikom Britanijom, Kanadom i Meksikom kako bi se pronašli modeli za ukidanje restrikcija.

SAD obnavlja ograničenja za Kanađane i Meksikance svakih mjesec dana od ožujka 2020.

Zrakoplovne kompanije i drugi traže od Bidenove administracije da ukinu restrikcije s kojima se suočavaju neamerički putnici iz Velike Britanije, šengenskog prostora u Europi, Kine, Indije, Južne Afrike, Irana i Brazila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 22:12