NAPAD SAUDIJSKOG PORUČNIKA

SAD suspendirao obuku 300 časnika saudijskog ratnog zrakoplovstva

Ilustracija
 Omar Sobhani / REUTERS

Gotovo 300 saudijskih časnika ratnoga zrakoplovstva na obuci "prizemljeno" je u sklopu novih mjera sigurnosti nakon što je saudijski poručnik pucao te ubio troje ljudi prošli tjedan u američkoj mornaričkoj bazi na Floridi, rekli su u utorak američki dužnosnici.

FBI je rekao da američki istražitelji vjeruju da je poručnik saudijskih zračnih snaga Mohamed Saed Alšamrani (21) djelovao sam kad je napao američke kolege u mornaričkoj bazi u Pensacoli na Floridi, u petak, prije no što ga je usmrtio zamjenik šerifa.

"Počinje operativna stanka u ponedjeljak za časnike na obuci saudijskog zrakoplovstva", rekla je poručnica Andriana Genualdi, glasnogovornica mornarice.

Još jedan američki dužnosnik rekao je da je prizemljenje pomoglo saudijskim časnicima na obuci da se pripreme za slične postupke koji bi se poduzeli kad bi se dogodio takav incident u američkoj eskadrili.

Genualdi je rekao da je prizemljenje uključilo tri različita vojna objekta: mornaričke zrakoplovne baze Pensacola, Whiting Field i Mayport, Florida.

Dodala je da se ne zna kada će saudijskim čanicima na obuci biti dopušteno ponovno letjeti, no očekuje se da će se nastava u učionici uskoro nastaviti. Dodala je se zrakoplovna obuka nastavlja za studente iz ostalih zemalja.

U SAD-u je trenutno oko 850 saudijskih vojnika na obuci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:18