PRESUDNI DANI

SAD: Zakon o reformi zdravstva ovaj tjedan

U.S. President Barack Obama speaks to the media in the Diplomatic Reception Room after meeting with financial services industry leaders at the White House in Washington December 14, 2009. Obama told top U.S. bankers on Monday they owed the country their help in lifting the economy out of crisis and implored them to lend more money and get behind financial reforms. REUTERS/Larry Downing (UNITED STATES - Tags: POLITICS BUSINESS HEADSHOT)
 REUTERS

BOSTON - Bijela kuća uvjerena je da će Zakon o zdravstvu biti usvojen u roku od tjedan dana pa je predsjednik Barack Obama odložio planirano putovanje u Aziju i Australiju sa 16. za 21. ožujak i kreće u odlučnu kampanju za reformu.

- Ovo je tjedan u kojem ćemo imati to značajno glasanje. Prijedlog će postati zakon u ovoj zemlji - rekao je njegov glasnogovornik Robert Gibbs u televizijskom intervjuu u nedjelju.

U seriji tajnih razgovora između Obamine administracije i demokratskih lidera Kongresa prošlog tjedna dogovoreno je, tako se spekulira, da Predstavnički dom usvoji verziju zakona koja je prošla u Senatu, a da Senat potom procesom rekoncilijacije dovede posao do kraja, i Obama sve potpiše do nedjelje. Problem su pak demokrati iz konzervativnih država koji se protive zakonu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 13:15