BIO JE TRIJEZAN TRI MJESECA

SAHRANJEN KRIPTOMILIJARDER KOJI JE TROŠIO 7 MILIJUNA DOLARA MJESEČNO Prijatelji i obitelj se oprostili od 54-godišnjaka koji se mučio s drogom

Matthew Mellon
 Scott Barbour / Getty Images

U subotu je u američkoj saveznoj državi Floridi održan pogreb milijardera Matthewa Taylora Mellona II. (54), modnog poduzetnika koji je svoj bogatstvo zaradio ulaganjem u kriptovalutu XRP coin, piše Daily Mail.

Mellon je 16. travnja pronađen mrtav u hotelskoj sobi u Meksiku. Istog je dana trebao početi s programom odvikavanja od droge. Mellon se navodno dugi niz godina borio s ovisnošću.

Posljednji ispraćaj 54-godišnjeg milijardera i oca troje djece - Araminte, Force i Olympije - održan je u Episkopalnoj crkvi Sv. Josipa u Boynton Beachu, a njemu su prisustvovali njegova obitelj i prijatelji. Među uzvanicima našli su se i njegove bivše žene Tamara Mellon, inače suosnivačica modnog brenda Jimmy Choo, i modna dizajnerica Nicole Hanley.

Pripadnici društvene elite poput Dori Cooperman, Lady Victorije Hervey, Dabney Mercer, DJ-ice Marjorie Gubelman, Johna Flanagana, redatelj Carter Peabody, Anne Rothschild i modni dizajner Alvin Valley također su prisustvovali pogrebu, međutim među uzvanicima nije bilo njegove navodne djevojke Kick Kennedy (30), praunuke Roberta F. Kennedyja mlađeg.

Na pozivnicama za pogreb stajao je citat: "Tako lijep život zaslužuje i lijep ispraćaj". Uzvanici su se poslije pogreba osvježili u klubu "Gulfstream Bath and Tennis".

Mellon je pronađen mrtav u hotelskoj sobi u Cancunu u Meksiku gdje je otputovao kako bi započeo program odvikavanja od droge u klinici za rehabilitaciju Clear Sky Recovery. "S programom je trebao početi u ponedjeljak ujutro međutim oko 9 smo sati primili poziv da je preminuo", rekao je doktor Alberto Solà.

Mellon je prije odlaska u Meksiko bio trijezan tri mjeseca i njegova ga je djevojka Kick Kennedy molila da se vrati liječenju. Clear Sky Recovery svojim pacijentima nudi program odvikavanja uz pomoć lijeka Ibogaina koji je zbog svoje psihodelične prirode zabranjen u Sjedinjenim Američkim Državama.

Meksičke vlasti trenutno provode obdukciju i toksikološka testiranja kako bi se utvrdilo od čega je umro Mellon.

Kao potomak osnivača banke Mellon Thomasa Mellona, Matthew Mellon je naslijedio 25 milijuna dolara kada je napunio 21 godinu. Nakon završenog studija na fakultetu Wharton Sveučilišta u Pennsylvaniji, Mellon se bavio modom, telekomunikacijama i financijama.

Mellon je svoje bogatstvo povećao kupovanjem i prodavanjem Bitcoina, a u svibnju je 2015. godine postao globalni ambasador tvrtke Ripple Labs te je uložio dva milijuna dolara u kriptovalutu XRP coin. Ta se investicija isplatila te je ubrzo postao milijarder.

Međutim, članovi njegove obitelji u ovom trenutku ne mogu locirati novce koje je zaradio trgujući kriptovalutama. Izvor blizak obitelji Mellon kaže da je 54-godišnji milijarder tijekom posljednjeg perioda svog života na mjesec trošio sedam milijuna. Dio tih novaca svakako je odlazio na ovisnost o kokainu i OxyContinu. Navodno je tijekom 2016. godine uzimao oko 80 tableta OxyContina na dan. Ovisnost o tim tabletama koštala ga je 100 tisuća dolara na mjesec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:57