INCIDENT NA SKUPU

Salviniju mlada crnkinja otrgnula gumb i krunicu: ‘Bila je u povišenom psihofizičkom stanju‘

Prema podacima talijanske policije, potez mlade žene nije bio unaprijed planiran
 Andreas Solaro/AFP

Mattea Salvinija, čelnika krajnje desne Lige napala je u srijedu u Toskani mlada crnkinja i otkinula mu gumb s košulje i krunicu koju je nosio oko vrata, objavili su mediji.

Salvinija, čija se stranka oštro protivi imigrantima i koji je na tom pitanju izgradio svoju izborni program, gurnula je mlada žena iz Konga prije nego su stigle intervenirati snage reda i policija.

Prema podacima policije Pontassieve, gdje je Salvini bio u sklopu izborne kampanje za regionalne izbore 20. i 21 . rujna, izgleda da potez mlade žene nije bio unaprijed planiran, prenosi agencija Ansa.

Vraćajući se s posla slučajno se našla usred skupine Salvinijevih pobornika i iskoristila priliku da ga gurne, rekao je izvor koji navodi da je žena bila u "povišenom psihofizičkom stanju".

"Svatko može imati drugačije političke, sportske i vjerske ideje, ali bez nasilja", reagirao je Matteo Salvini, prenosi agencija.

Čelnik Lige je došao u Toskanu u sklopu kampanje na kojima će pokušati osvojiti Toskanu, regiju koju se desetljećima smatra uporištem ljevice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:28