NEMORALNA PONUDA

‘Samo skini tu stvar...‘, Milijunaš putnici u avionu ponudio 100.000 dolara: ‘Baš jezivo...‘

Neobična anegdota iz zrakoplova nije baš svima sjela. Mnogi suizrazili zabrinutost zbog takvog ponašanja

Steve Kirsch u zrakoplovu Delta Airlinesa

 Twitter

Steve Kirsch (67), američki bogataš koji se proslavio izumom optičkog miša, podijelio je na Twitteru bizarnu epizodu iz zrakoplova Delta Airlinesa, piše The Sun.

On je naime jednoj putnici ponudio 100.000 dolara (94.000 eura) da skine zaštitnu masku.

Riječ je o poznatom antivakseru i skeptiku po pitanju koronavirusa, kojega su ranije optuživali za širenje dezinformacija o pandemiji na internetu.

Neobičan razgovor s putnicom podijelio je na Twitteru. Objašnjava da je najprije počeo s ponudom od 100 dolara zamolivši putnicu koja je sjedila do njega u prvom razredu da skine zaštitnu masku. Ona je ljubazno odbila njegovu ponudu, ali je Kirsch, čije se bogatstvo procjenjuje na 216 milijuna eura, odlučio podignuti ulog.

- Osoba koja sjedi do mene u prvom razredu odbila je 100.000 dolara kada sam ju zamolio da skine masku do kraja leta. Ne šalim se. I to nakon što sam joj objasnio da maske nemaju nikakvog učinka. Zaposlena je u farmaceutskoj kompaniji, napisao je.

Na Twitteru je objavio i selfie na kojemu se vidi da je zrakoplov bio ispunjen.

Kirsch se nije mogao načuditi što žena nije htjela skinuti masku, sve dok nije stigla hrana.

- Skinula je masku čim se stigao doručak! Jer svi znamo da se ne možete zaraziti dok jedete! Ukazao sam joj na činjenicu da je dovoljan jedan udah da se zarazi. Totalno sam ju razotkrio. Možda ću sljedeći puta sjediti pokraj nekoga tko ima račun u Silicon Valley banci, našalio se na kraju Kirsch.

Podsjetimo, nedavni kolaps Silicon Valley banke uzrokovao je uzbunu na svjetskim burzama.

Kirschova neobična anegdota iz zrakoplova nije baš svima sjela. Mnogi su na Twitteru izrazili zabrinutost zbog njegova ‘agresivna‘ ponašanja. Neki su ga optužili da je putnicu uznemiravao teorijama zavjere protiv covida.

- Ovo je baš jezivo, shvaćate, zar ne? Baš sve, od zahtjeva do činjenice da si odlučio tvitati o tome, napisao je jedan korisnik.

- TI si osoba kakvu svi želimo izbjeći u zrakoplovu, poručio je drugi tviteraš.

- Kladim se da je dama požalila što ne sjedi na nekom drugom mjestu, još je jedan u nizu negativnih komentara.

Ispod Kirchove objave na Twitteru bilo je više od 32.000 komentara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. svibanj 2023 01:13