BROJNI PREKRŠAJI

SANITARNA INSPEKCIJA UPALA NA TRUMPOVO LUKSUZNO IMANJE Procurilo nimalo laskavo izvješće o stanju higijene u zdanju u koje Trump dovodi bogate goste

Melania Trump, Shinzo Abe, Donald Trump, Akie Abe i Robert Kraft u Mar-a-Lagu
 Carlos Barria / REUTERS

U kuhinji privatnog kluba američkog predsjednika Donalda Trumpa Mar-a-Lago na Floridi u gradu Palm Beachu sanitarna je inspekcija pronašla niz nepravilnosti, piše The Washington Post.

Inspektori su uočili više od 12 prekršaja, a sve su ih uvrstili u izvještaje koje su, prema pisanju Miami Heralda, predali 26. siječnja.

Među prekršajima našlo se i nekoliko njih koji su okarakterizirani kao prekršaji visokog prioriteta jer mogu doprinijeti bolesti ili ozljedi.

Inspektori su otkrili da se meso u dva hladnjaka na imanju, koje u javnosti nerijetko nazivaju 'Zimskom Bijelom kućom', nije čuvalo na predviđenoj temperaturi te da se u ribi koja se servirala sirova ili nedovoljno skuhana paraziti nisu na pravi način uništili.

Otkriveno je i da se jedan hladnjak iz kojeg se stvari vade rukom i drugi, u koji se može ušetati, ne održavaju na primjeren način. Nadalje, umivaonik u kojem zaposlenici peru ruke nije imao ni toplu vodu ni uređaj za sušenje poslije pranja, a neki zaposlenici kuhinje nisu bili primjereno odjeveni.

'Prekršaje smo uočili tijekom rutinske inspekcije. Nismo pozvani zbog pritužbe', rekao je Stephen Lawson, direktor za komunikacije u floridskoj sanitarnoj inspekciji. 'Prekršaji su korigirani na licu mjesta i restoran je odmah vraćen u funkciju.'

Upravitelj kluba u Mar-a-Lagu napise o prekršenim propisima u privatnom klubu nije komentirao.

The Washington Post dodaje da se vijest o kršenju propisa po pitanju čistoće kosi s Trumpovom ljubavlju prema čistoći. Sigurnost hrane jedan je od Trumpovih prioriteta. 'Trump, koji se nerado rukuje s ljudima, više je puta na tulumima verbalno napadao ljude koji su hranu dva puta umakali u umake', stoji u priči Postovog Toma Sietseme. Nadalje, američki predsjednik restorane s brzom hranom voli upravo zbog njihova inzistiranja na čistoći. 'Jedan loš hamburger može uništiti McDonald's', rekao je jednom prilikom Trump.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:52