ALMIR ČEHAJIĆ BATKO

Sarajevskom glumcu određen pritvor, na sudu intervenirala i Hitna: ‘Preklinjem vas, ne zatvarajte me‘

Almira Čehajića Batka tereti se da je sa suradnikom oprao više od pola milijuna maraka namijenjenih za liječenje pacijenata
Almir Čehajić na slici lijevo 
 Ivo Ravlic/Cropix

Almiru Čehajiću Batku, sarajevskom TV voditelju i glumcu koji je glumio i u mnogim popularnim serijama i filmovima, a osnivač je nevladine organizacije Otvorena mreža koja se bavi humanitarnim radom, danas je određen jednomjesečni pritvor kako ne bi ponovio kazneno djelo, piše Avaz.ba.

Čehajića su nedavno uhitili pripadnice Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) u okviru operativne akcije 'Network'.

Ćehajić i njegov bliski suradnik Davor Gaj, sumnjiče se da su oprali više od pola milijuna maraka namijenih za liječenje pacijenata. Gaj se nalazi u Turskoj i čeka se njegov dolazak u BiH, gdje će biti uhićen i proveden u SIPA-u na krim obradu.

Gaj je odgovorna osoba u firmi "City - Otvorena mreža" u sklopu koje je djelovala emisija "Udri muški" koju je vodio Ćehajić. On je i koordinator u programu transplantacije.

Ćehajića je prijavilo sedam pacijenata koji su od "Otvorene mreže" tražili povrat novca, a radi se o stotinama tisuća maraka koje su bile namijenjene za kadaverične transplantacije, ali je novac proslijeđen za druge bolesnike.

Čehajić je danas bio u Kantonalnom sudu u Sarajevu te se raspravljalo o određivanju mjere jednomjesečnog pritvora.

Njegov odvjetnik Omar Mehmedbašić kazao je da je napravljeno 77 transplantacija te je upitao zašto tužiteljstvo nije saslušalo i ostalih 70 pacijenata nego samo sedam koji su Čehajića prijavili.

Naveo je i da je zabrinut za zdravlje glumca jer ima jako povišen šećer zbog stresa koji je doživio.

- Dobio je šećer od takvih osoba kojima je pomagao, a oni sada žele novcem od donacija kupovati stanove i automobile - kazao je njegov odvjetnik te dodao da Čehajić ne može utjecati na svjedoke jer su svi saslušani.

Čehajić je na sudu molio da ga se ne strpa u pritvor.

- Preklinjem vas pred svijetom i ljudima da me ne zatvarate. Spreman sam odgovarati za sve. I da ne idem u „Otvorenu mrežu“ i da ne idem na radio. Da se javljam ako treba i u tri ujutro. S tim ljudima koji se spominju da su me prijavili nikada više neću pričati. Pustite me da spasim čast i život – kazao je u svom emotivnom obraćanju glumac.

Čehajić je, kako piše Avaz.ba, sinoć prebačen u pritvorsku jedinicu KPZ-a Sarajevo, a odluka mu je jako teško pala zbog čega je morala intervenirati i Hitna pomoć.

Čehajiću su, kako je kazao njegov odvjetnik, dali inzulin i jer je šećeraš, ali i sredstvo za smirenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:49