ISTRAŽUJU GA

SARKOZY NA VELIKIM MUKAMA 'Sve su mi smjestili sindikati jer me neće za šefa države. Groteskno!'

Bivši predsjednik Nicolas Sarkozy u intervjuu za francusku televiziju TF1 i radio Europe 1 prikazanom u srijedu navečer kazao je kako se u njegovom slučaju pravni sustav koristi za 'političke obračune'. Odbacio je upletenost u bilo kave nezakonite radnje.

Slučaj koji se vodi protiv njega nazvao je grotesknim, a cilj mu je, kaže, 'potpuno ga poniziti i srozati mu reputaciju'.

Dodao je kako mu je plan bio uključiti se u predsjedničku utrku na izborima 2017. godine.

- Ovo je za mene jak udarac i bit će mi teško vratiti se u predsjednički ured, kazao je Sarkozy.

- Nikada nisam učinio ništa portuzakonito niti protivno principima Francuske Republike. Svima koji slušaju i gledaju to jasno i glasno poručujem - kazao je i dodao da je bio duboko pogođen kada je saznao da se protiv njega vodi istraga. Za sve je optužio jedan od vodećih francuskih sindikata za čije članove tvrdi da ga žele uništiti.

- U našoj državi postoje stvari koje su organizirane u pozadini, a koje nikako nisu dobre. Francuzi to moraju znati i prema svojoj savjesti procijeniti tko iza čega stoji, poručio je Sarkozy.

Podsjetimo, bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy zadržan je u utorak na ispitivanju zbog sumnje da ga je mreža informatora izvještavala o tijeku odvojene istrage navodnih nepravilnosti u njegovoj izbornoj kampanji 2007. godine.

To je prvi put u modernoj francuskoj povijesti da je jedan bivši čelnik države zadržan u pritvoru radi ispitivanja.

Sarkozy, konzervativni političar, odbacuje krivnju u nizu istraga koje bi mogle odnijeti njegove nade u politički povratak nakon izbornog poraza na predsjedničkim izborima 2012. On je došao u utorak rano ujutro na ispitivanje u Nanterre, zapadno od Pariza, gdje su uredi istražitelja, nakon što je njegov odvjetnik ispitan u ponedjeljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:23